Közleményben reagált kedden a Tagesspiegel című német lap Tarr Bélával készített interjújának magyarországi visszhangjáról szóló cikkére a MOKÉP, amely szerint a Tarr Béla nevével jelzett TT Filmműhely kezdeményezte A torinói ló forgalmazásáról szóló szerződés felbontását – tudatta az MTI. Gulyás Balázs, a MOKÉP vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy bár Jan Schulz-Ojala, a Tagesspiegel újságírója megkereste, a cikkben végül nem kapott megszólalási lehetőséget. Gulyás szerint a TT Filmműhellyel kötött szerződés - amelyet a felek később közös megegyezéssel bontottak fel - megszüntetését Tarr Béla cége kezdeményezte február 25-én.

tarr_500
Tarr Béla a Berlinale-n


Képekkel és audiokommentárral jön az Üvegtigris 3 BluRay

Április 1-jén kerül a boltokba DVD-n és Blu Ray-n az Üvegtigris 3. Ez lesz az első magyar filmet tartalmazó BluRay, amely 1080p-s képpel, és DTS High Resolution Audio (96 kHz/24 bit) hanggal jelenik meg, a dupla-lemezes változaton pedig számtalan rajongói anyag mellett Niki, azaz Szabó Erika portfóliója is látható lesz majd.

uvegtigrisdvd_500
Üvegtigris 3 DVD


Los Angeles-i magyar dokumentumfilm-fesztivál a Facebookon is

Az MTI értesülései szerint Gyarmathy Lívia, Almási Tamás és Böszörményi Géza alkotásait is láthatja az amerikai közönség március 25. és április 3. között a Los Angeles-i Magyar Dokumentum- és Rövidfilm Fesztiválon, amelyet idén már a Facebook közösségi portálon is nyomon követhetnek az érdeklődők. A Los Angeles-i magyar főkonzulátus szerdai közleménye szerint Bokor Balázs főkonzul kedden ismertette a második alkalommal megrendezendő fesztivál programját, amelynek 28 filmjét nagyrészt a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete válogatta, és amely része a magyar EU-elnökség eseménysorozatának is.

gyarmathy_livia_diploma_500
Gyarmathy Lívia diplomafilmje forgatásán



Hazai színészek a nemzetközi „film-vérkeringésben”


A hazai színészek nemzetközi érvényesülésének segítése illetve a Magyarországon forgatott produkciók professzionális kiszolgálása a legfőbb célja a Cinemon Casting ügynökségnek, amely - az itthoni piacon egyedülállóan - egy nemzetközi casting-láncolatot hozott létre, egyelőre cseh, szlovák és angol ügynökségekkel együttműködve. Az alig egy éve létrejött, ám tapasztalt filmes szakemberek (Banner Szűcs Lóránd) által alapított Cinemon Casting mindemellett a fiatal színjátszók felfedezését és tehetségük gondozását is célul tűzte ki.