Március 1-én vette kezdetét a 21. Cinequest Film Festival az Amerikai Egyesült Államokban, a Californiai San Joseban. Az idei évben Orosz Dénes első nagyjátékfilmje, a Poligamy képviseli hazánkat, a világ több mint negyven országából válogatott filmalkotások között. A számítógépipar fellegvárának is tekintett Szilícium-völgy fővárosában megrendezett fesztivál tizenhárom napos eseménysorozatán, több mint 170 filmet mutatnak be a filmrajongóknak, és számos egyéb kiemelkedő társasági esemény is kíséri a vetítéseket. A Poligamy premierjére március 2-án kerül sor, majd március 10-én és 11-én is vetítik a 2010-ben a legtöbb magyar nézőt vonzó romantikus vígjátékot.

 

poligamy_500
Poligamy


A MOKÉP és Tarr Béla cége szerződést bontott

Közös megegyezéssel szerződést bontott Tarr Béla A torinói ló című filmjének előállítója, a TT Filmműhely, valamint az alkotás magyarországi forgalmazója, a MOKÉP-Pannónia Kft., így egyelőre bizonytalan, melyik cég fogja forgalmazni a Berlinale Ezüst Medve-díjas moziját – adta hírül az MTI. A két fél március 1-jén állapodott meg a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről - derül ki a MOKÉP nyilatkozatából, amelyet a TT Filmműhely Kft. részéről Téni Gábor ügyvezető, a MOKÉP-tól Gulyás Balázs igazgató írt alá. Az MTI megkeresésére Téni Gábor kedden elmondta: keresik a megoldást a film mielőbbi magyarországi bemutatására.

torinoi_500
Sátántangó


Az HBO a Rózsa Flores-ügyről forgat

"Magyarok a világ börtöneiben" címmel készül dokumentumfilm egy bolíviai újság értesülései szerint, a stáb a San Pedro intézetben 2009 óta raboskodó Tóásó Előddel is interjút akar készíteni – tudatta az MTI. Az HBO produkció magyar munkatársai Banai Tibor Péter rendező vezetésével már megérkeztek La Pazba - írt a Los Tiempos című újság internetes kiadása, amely úgy tudja, a stáb interjúkat akar készíteni a dél-amerikai országban. A film munkálatai már megkezdődtek Ecuadorban és Peruban. Ez az első alkalom, hogy olyan nemzetközi gyártó, mint az HBO az Eduardo Rózsa Flores-ügyről forgat.