2022-ben is folytatódik a Hagyomány és haladás című online beszélgetéssorozat. Kollarik Tamás, a Bánffy Miklós díjas és Magyar Filmdíjas szakember által vezetett és koordinált Animációs esték és Produceri esték után idén tavasszal 3 szakmai kerekasztal-beszélgetést tervez az MMA MMKI. Illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, illetve kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Első alkalommal, március 31-én a magyar filmigazgatás kerül fókuszba. Az MMA-ösztöndíjas Petri Zsolt vendége Kollarik Tamás Bánffy Miklós díjas és Magyar Filmdíjas szakember, Hábermann Jenő sokszorosan díjazott producer, valamint Novák Emil a Filmakadémia elnöke, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese lesz.

Hábermann Jenő

A későbbi adásokban A magyar filmfesztiválok múltja, jelene és jövője témakörének vendégei Bíró Tibor, a CineFest Miskolc igazgatója, Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria  Filmfesztivál igazgatója, Buglya Zsófia az Uránia Filmszínház szakmai programfelelőse, Zágoni Bálint a Filmtettfeszt igazgatója, Mikulás Ferenc a Kecskeméti Animációs Fesztivál igazgatója és Demeter Éva a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója.

Kollarik Tamás, mint a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja minden beszélgetésen részt vesz majd. 

A március 31-i esemény 18 órától élőben követhető az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.