A nézők szavazták meg a Majdnem menyasszony címet Pacskovszky József romantikus vígjátékához – írta meg a 24.hu. A közönségszavazáson a Nagyharag, a Mondhatsz nemet! és az Ásó, kapa, nagyharag! címek is versenyben voltak. 

A jól menő helyi textilboltot, a Fehér pávát vezető családnak és lányuknak az élete gyökeresen megváltozik, amikor a kisvárosba megérkezik a vasút, és ezzel a modern világ ígérete. A vasúttal együtt két férfi is érkezik a hősnő életébe. Csattanó csókok, pletykás asszonyok, esküvő, színes kelmék, képeslapok és szövevényes dramaturgiai csavarok várják a nézőket, ám a „boldogan élnek, amíg meg nem halnak”-ra egyelőre még várni kell. A film főbb szerepeiben Schneider Zoltán, Gáspár Tibor, Spilák Klára, Kelemen Hanna, Koltai-Nagy Balázs, Hajdu Tibor, illetve Görög László lesz látható.

Herczeg Ferenc A fehér páva című regényét a Kék róka című művéből készült tévéfilm alkotói, Pacskovszky József rendező, Somogyi György forgatókönyvíró, Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerek adaptálják. 

A Majdnem menyasszony a Megafilm Service gyártásában, a Nemzeti Filmintézet 436 millió forintos támogatásával készül. A hetvenperces tévéfilmet a tervek szerint idén karácsonykor mutatják be a Duna TV-n. 

Forrás: 24.hu / Címlapkép: Majdnem menyasszony / Fotó: Megafilm