A kerekasztal-beszélgetések a filmszakma jelenlegi helyzetével, a televíziós sorozatok gyártásával és a fesztiváloztatással kapcsolatos kérdéseket járják körbe. 2018-ban is visszatér a pitchfórum és a kritikaíró workshop, illetve idén először lesz Suli-Mozi és filmes job market is, a The Hollywood Reporter újságírója pedig egy népszerű kortárs filmet elemez a közönség előtt.

A Friss Hús kritikaíró workshopjáról itt írtunk korábban.

Forrás:Friss Hús Facebook

PITCHFÓRUM

Negyedik alkalommal rendezik meg a rövidfilmes pitchfórumot. A beérkezett pályázatok közül egy előválogatást követően tíz projektet mutatnak be az alkotók. A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely 300.000 forintos pénzjutalommal jár. A szakmai zsűri tagjai Hegedűs Bálint forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Lengyel Balázs rendező és Mécs Mónika producer. Az időpont: 2018. április 6. péntek 11.00

A pitchfórumra bekerült filmtervek:

  • Bárány Dániel: Vacsora
  • Benkó Tamás: Ej mi a kő
  • Dudás Balázs: Prank
  • Kemény Zsuzsa, Pataki Szandra: Attitűd
  • K. Kovács Ákos: Branka
  • Kölcsey Levente: Szünet
  • Molvay Norbert: Tízórai
  • Pálfi Detti: Apnea
  • Simonyi Balázs: A közvetítő
  • Tompa Borbála: A kemping


TV CASE STUDY

A hazai és nemzetközi TV-sorozat-gyártásról folytatott szakmai vitától kicsit eltérve, idén egy case study formátumban vizsgálják meg a sorozatgyártás gyakorlatias oldalát. A beszélgetést Varga Attila „Sixx” vezeti, a szakmai program két részből fog állni:

„From Script to Screen” – Az Aranyélet kulcsjelenetei az első forgatókönyvvázlattól a megvalósításig. Meghívott vendég: Krigler Gábor, az HBO Europe kreatív producere.

„Korhatáros szerelem” – egy pilot története. Meghívott vendég: Hámori Barbara, a ContentLab&Factory vezetője.

Időpont: 2018. április 7., szombat 14.00


SULI-MOZI A FRISS HÚSON

(zártkörű esemény középiskolásoknak)

Az iskolai mozis-beszélgetős program különkiadásában gimnazisták járhatnak körbe őket is érintő kérdéseket magyar rövidfilmek segítségével. A kortárs alkotások olyan témákat feszegetnek, mint a család szétszakadása, szexuális orientáció, zaklatás vagy a történelmi emlékezet felelőssége.

A vetítés utáni beszélgetést a Suli-Mozi munkatársa, Kovács Gellért Filmszerész moderálja. A vetített filmek:

Földiek (Freund Ádám, 27’)
Asszó (Fekete Tamás, 27’)
Szép alak (Kis Hajni, 13’)
Ungvár (Áprily Zoltán, 10’)
Vulkánsziget (Lovrity Anna Katalin, 9’)

Forrás: Friss Hús FB

FESZTIVÁLFORGALMAZÁS-KEREKASZTAL

A fesztiváloztatás problémája előbb vagy utóbb minden filmes számára felmerül. Milyen stratégia szerint állítsunk össze fesztivállistát? Vannak-e „receptek”? Hogyan finanszírozható a fesztiválforgalmazás? A szakmai kerekasztal beszélgetésen megszólalnak a legtapasztaltabb hazai szereplők, alkotók, forgalmazók, filmfinanszírozók.

Időpont: 2018. április 6., péntek 14.30


FRISS HÚS JOB MARKET

A Magyarországon készülő filmes produkciók palettája rendkívül színes, a hollywoodi blockbusterektől a magyar szerzői filmekig terjed a skála. Ezek stabil alapot jelentenek az olyan további filmes területeknek, mint a digitális filmkészítés, az utómunka vagy a filmforgalmazás. A magyar filmszakmában dolgozó cégek szakképzett, megbízható pályakezdőket keresnek. A Friss Hús Job Marketje olyan platform, amelyen jelentős filmszakmai szereplők és a munkerőpiacra belépni készülő pályakezdők találkozhatnak, hogy megismerjék a a piaci helyzetet és megteremtsék a hosszú távú együttműködés lehetőségét.

Időpont: 2018. április 3., kedd 10.00


SCENE BY SCENE

A Friss Hús zsűrijében is helyet kapó Boyd van Hoeij (a The Hollywood Reporter kritikusa) nagy sikerű, a Luxemburgi Nemzetközi Filmfesztiválon minden évben jelentkező filmelemzős előadását ezúttal a Friss Húsra is elhozza. A filmtörténeti klasszikusok után ezúttal a High School Musical 3. című film lesz terítéken a szombati matinén.

Időpont: 2018. április 7., szombat 11.30

Borítókép: Friss Hús