"Az első az anyám – épp úgy nézek ki, mint az anyám, aki filmsztár volt, de aztán mégsem jött össze neki a dolog, mert gyerekei voltak.” A másik két forrás a Playgirls című japán tv-sorozat volt, valamint egy európai filmsztár, Diana Rigg, aki Bond-lány is volt, de a  legemlékezetesebb talán Miss Peel szerepében volt a The Avengers című sorozatban.

Bár a film alapvetően paródia, Shaowanasai elmondása szerint komoly mondanivalója is van. "A Thailföldön készülő meleg témájú filmek mindig bohócként, vagy ripacsként mutatják be a homoszexuális figurákat. Meg szeretném változtatni a közönségben kialakult képet. Hogy ráébredjenek, hogy a melegek mást is tudnak, nem csak sminkben rohangálni és hülyéskedni.”

Ekachai, a Beautiful boxer rendezője szerint a transzvesztita témájú filmek jó fogadtatása nagy részben annak köszönhető, hogy az ország lakosságának túlnyomó része buddhista.

A buddhista tanok szerint transzvesztiták a rossz karma eredményeként születnek. Éppen ezért rendkívül nagy az együttérzés irántuk az országban. „Úgy gondoljuk, hogy nem ők akartak így születni, éppen ezért együtt érzünk velük, és toleránsabbak vagyunk, mint mások.”