A kópiák leadásáról

A filmszemlén bemutatásra kerülő alkotásokat a tájékoztató megjelenésétől kezdve a CINEMA-FILM címére (1145. Bp. Gyarmat u. 36.) kérik leadni, előzetesen egyeztetni a kópiakezelő Nedeczky Istvánnál kell a +36 252 0078 vagy a +36 06 30 9821955 telefonszámon. A vetítések összehangolásának érdekében kérik, hogy aki rendelkezik 2 db kópiával, bocsássa a szemle rendelkezésére, a szemle után minden kópiát visszaadnak a nevező produkcióknak.

A jegyvásárlásról:

Nem lesznek kedvezményes jegyvásárlásra jogosító filmszakmai kártyák: minden mozilátogatónak, a szakmai és nagyközönségnek egyaránt a mozik jegypénztáraiban lesz lehetőség jegyet vásárolni 500 forintért. A mozik a helyszíni jegyvásárlás mellett biztosítják az internetes teremtérkép alapján történő jegyfoglalás és jegyvásárlás lehetőségét is.

A parkolásról:

Parkolást a Corvin bevásárlóközpontban tudnak biztosítani, egyszeri beállás esetén három óra ingyenes parkolással.

A katalógusról

A Filmszemle katalógusának ára 800 Ft, amelyet szintén a mozikban lehet a szemle első napjától kezdve megvásárolni.

A produkciós jegyekről

A produkciós jegyek igénylését csak a vetítésre kerülő filmek gyártója, / produceri irodájától fogadják el, névvel ellátva, aláírva, faxon vagy e-mailen: szkennelt, PDF formátumban. A megrendelőn szerepelnie kell a produkció nevének, a kért előadás címének, időpontjának és a jegyek számának. ÁFÁ-s számla esetén a megrendelőn fel kell tüntetni a vevő adatait is. A produkciós jegyek igénylését 2011. április 27-ig kell leadni, a jegyek átvétele másnap, április 28-án lehetséges.

A produkciós jegyrendelést a helyszínekre kell küldeni az alábbi elérhetőségekre - különböző termekbe különböző mennyiségű jegyet lehet foglalni, ezt feltüntettük a helyszínek neve alatt

Uránia Nemzeti Filmszínház:
fax: 06 1 266-2035 / mail: tillai.zsuzsa@urania-nf.hu

Rendelhető jegyek száma:
Díszterem 100 db
Fábri terem 20 db
Csortos terem 16 db

Corvin Mozi
fax 06 1 459 50 40 / mail: corvin.mozi@budapestfilm.hu

Rendelhető jegyek száma:
Korda terem 100 db
Kabos terem 90 db
Karády terem 80 db
Jávor terem 60 db
Latabár terem 30 db
Radványi terem 20 db

A jegyelővételről

A jegypénztárak a közönség részére 2011. április 29. 10 órától állnak rendelkezésre.

A sajtóvetítésekről

A Filmszemle sajtóvetítései naponta a Puskin moziban lesznek, a tervek szerint reggel 9.00- 17.30-ig, a mozi mind három termében, utána műsorrendi vetítések kerülnek beosztásra. A sajtóvetítések a külföldi és a magyar sajtó részére, közös vetítéseken lesznek megtartva. A sajtóvetítésekhez lehetőség szerint feliratozott kópiát kérnek a produkcióktól, a dialóg listát, a fordítás megkönnyítése végett, ha van angol nyelvűt is, április végéig kell leadni a Magyar Filmuniónak, ők végzik a külföldi vendégekkel a kapcsolattartást, valamint az alkotások fordításával felmerülő feladatokat.

A szakmai bázisokról

A Puskin mozi galériáján lesz elhelyezve a Magyar Filmunió, a Sajtóiroda, és a filmhu bázis, illetve minden helyszínen tartózkodni fog a szemle szervezés részéről egy-egy munkatárs. A kópiaraktár a szemle kezdetétől, a Corvin moziban lesz megtalálható.

A konferálásról és a kontrollvetítésről

A filmek bemutató vetítéseire konferálást biztosítanak, illetve a vetítésre kerülő filmekre igény szerint kontrollvetítést biztosítanak, a műsorrendi vetítések előtt egy-egy felvonásnyi, azaz fél óra időtartamban. Ezeket az időpontokat előző nap, Nedeczky Istvánnál lehet egyeztetni a +36 252 0078 vagy a +36 06 30 9821955 telefonszámon.

A Gödör Klubról

A Gödörben délelőtt szakmai viták lesznek, amelyeket a Filmszemle programjában jeleznek majd, esténként pedig szabadtéri vetítés lesz a kisjátékfilm- és animációs film blokkokból, valamint koncerteket is szerveznek a Gödör Klub együttműködésével.
A Gödör Klub minden programja ingyenes lesz.

A díjátadóról

A Filmszemle díjátadója az Uránia Nemzeti Filmszínházban május 8-án lesz.