Minden év novemberében a filmek és a hegyisportok szerelmesei gyűlnek össze a Sziklás-hegységben, hogy megosszák történeteiket a hegyifilmek legrangosabb nemzetközi versenyén. A fesztiválra amatőrök és profi kalandsportfilm készítők is nevezhetnek - tavaly a 700 beérkezett pályaműből az 50 legjobb került a döntőbe. A fesztivál a legnépszerűbb filmekből készített válogatással indult világkörüli turnéra, ami most Budapestet is eléri.

Hogy mire lehet számítani? Off-road hegyikerékpározásra, brutális mászásokra és az elmúlt évek leglátványosabb repüléseire; hegymászó expedíciók izgalmas történeteire és tapinthatóan valóságos sífilmekre.  Főszerepben a hegymászás élő legendái, világklasszis kajakososok és riderek, a BASE jump és wingsuit sport legkiválóbb képviselői és megszállott felfedezők. Ami összeköti a Banff filmeket az a kiemelkedő emberi teljesítmény, a kalandszellem valamint a természet iránt érzett tisztelet.

A Banff vetítésein több filmből álló programok szerepelnek műsoron. Egy adott program központi elemét egy hosszabb dokumentumfilm jelenti, amit az outdoor sportok széles palettáját felvonultató rövidfilmek és legújabb technikákkal készített klipek gyűjteménye egészíti ki.