A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A fővárosi Játékszínben több, mint egy éve teltházzal játszott vígjáték megfilmesítése Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz. A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik, a napjainkba átültetett cselekmény vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz egy éjszakára.

A Poligamy és Coming out-ot jegyző Orosz Dénes fogatókönyvíró-rendező Mimi munkacímmel készülő alkotásának előkészítését szintén 10 millió forinttal támogatja a Filmalap. A romantikus vígjáték története a mai harmincasok és a gyermekvállalás körül forog. A film készítői humoros, egyúttal érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól, az operatőr Fillenz Ádám lesz, aki többek között Orosz Dénes korábbi mozifilmjeit is fényképezte.

Bergendy Péter: A vizsga

Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezője horrorfilmet készít elő Post Mortem munkacímen, a Filmalap 5 millió forintos támogatásával. A történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. A Post Mortem főhőse egy halott-fotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, hogy mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött. A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi.

Forrás: MNF / Borítókép: Kölcsönlakás a Játékszínben / Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt