Az alkotók a film készítése során több, Hamvas műveihez szorosabban kapcsolódó személyt is megszólaltattak. A végleges filmbe csak részletek kerülnek ezekből a vallomásokból, azonban a fesztivál keretében vágatlan felvételeket vetítenek a beszélgetésekből, két interjút pedig teljes hosszában is bemutatnak. A szervezők a Hamvas Alapítvánnyal közösen fotókkal, képzőművészeti alkotásokkal és Hamvas műveinek megszólaltatásával is felidézik a 20. század nagy magyar gondolkodójának alakját, Rátóti Zoltán és Rudolf Péter színművészek közreműködésével.

Május 13. és 16. között koncertekkel, képzőművészeti- és fotókiállításokkal, művészeti témájú előadásokkal, valamint szórakoztató programokkal várják azokat, akik ellátogatnak a Virágzás napjai pünkösdi fesztiválra az Őrségbe. Az idei, immár huszonharmadik Virágzás napjai őrségi pünkösdi fesztivál megnyitója pénteken a kercaszomori református templomban lesz, ahol Kokas Katalin hegedűművész tanítványaival, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóival ad közös koncertet.

Szombaton Kokas Katalin és a 83 éves Vásáry Tamás zongoraművész-karmester közösen lép fel a fesztivál központi helyszínének számító Malom Látogatóközpontban Őriszentpéteren. Ugyancsak szombaton az őriszentpéteri Pajtaszínházban játszik a Másik János Heart Rock Company, vasárnap ugyanott a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar zenél. A Malomban péntek este Szomjas György filmrendező nyitja meg Ardai Ildikó textilművész kiállítását, majd ugyanott megnyílik Anna Margit, Bálint Endre, Lossonczy Tamás és Vajda Lajos közös minitárlata és Kézdi Anna fotókiállítása is. Szombaton Badinszky-Tolvaj Annamária Női lélek című fotókiállítását a Pajtaszínházban nyitják meg. A rendezvény zárónapján, hétfőn Kelemen Barnabás hegedűművész szóló koncerttel lép fel a  „fény templomában", a veleméri Szent háromság templomban, délután pedig a Zala Szimfonikus Zenekar zárja a fesztivált az őriszentpéteri Művelődési Házban.

A részletes program itt található.

(Forrás: MTI)