A Variety saját forrásaira hivatkozva bejelentette, hogy a Netflix új évadot készít népszerű antológiasorozatához, a Black Mirrorhoz. Az információk szerint a hatodik évfolyam biztosan hosszabb lesz a 2019-es, összesen három részből álló évadnál, és jóval „mozifilm-szerűbb” is, mivel az alkotók ezúttal minden részt egy-egy önálló nagyjátékfilmként kezelnek.

Az új sztorikról még semmi konkrétum nem derült ki, de az epizódok szereplőválogatása már folyamatban van. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha ismét számítunk hollywoodi sztárokra, hiszen a modern és a futurisztikus technológia által okozott problémákat sötét humorral boncolgató sci-fi sorozatban eddig olyan ismert nevek fordultak meg, mint Jesse Plemons, Bryce Dallas Howard, Anthony Mackie vagy épp Miley Cyrus.

Jessie Plemons a Black Mirrorban / Fotó: Netflix

Charlie Brooker formabontó sorozata 2011 óta fest sötét képet a közeljövőnkről. A különálló történeteket felvonultató Black Mirror (Fekete tükör) eredetileg a brit Channel 4 csatornán kezdte a pályafutását, ahol két évadon keresztül futott. 2016-ban a Netflixre költözött, ahol három további évad és egy interaktív különkiadás is készült belőle.

A pandémia alatt hiányolnunk kellett a sorozatot, aminek legfőbb oka, hogy Brooker és alkotótársa, Annabel Jones 2020 elején maguk mögött hagyták a Black Mirror  gyártócégét, hogy egy új vállalkozást hozzanak létre, ám a Black Mirror jogai hátramaradtak. Brooker ráadásul úgy fogalmazott, hogy a járvány miatt nem is volt kedve hozzá, hogy a „társadalom széthullásáról szóló sztorikon agyaljon,” helyette inkább humoros tartalmakkal (például a szintén a Netflixen látható, Cat Burglar című rajzfilmmel) foglalatoskodott. A járvány azóta sokat enyhült, a jogok időközben pedig egy új tulajdonoshoz kerültek, akinek szerencsére végül sikerült megegyeznie Brookerékkel és a Netflixel is.

Forrás: Variety / Bryce Dallas Howard a Black Mirrorban / Fotó: Netflix