A 83 éves Francis Ford Coppola íróként, rendezőként, emellett finanszírozóként is jegyzi a régóta tervezett Megalopolist, a 100 millió dolláros költségvetést a saját pénzéből tervezi kifizetni. A film leírása szerint "Róma sorsa kísérti a modern világot, amely képtelen megoldani saját társadalmi problémáit ebben a politikai ambíciókról, zsenialitásról és konfliktusos szerelemről szóló epikus történetben." 

A közel 20 éve tervezett filmnek sokféle szereplőgárdát bejelentettek már, a 2000-es évek elején Robert De Niro és Nicolas Cage nevét lehetett hallani, legutoljára pedig Oscar Isaac, Zendaya, Cate Blanchett és Jessica Lange merült fel, de az elhúzódó előkészületek miatt végül nem velük készül el a film. A most bejelentett csapat élén Adam Driver áll, mellette Forest Whitaker, a Trónok harcából ismert Nathalie Emmanuel és Jon Voight lesznek láthatóak. Ha minden jól alakul, a forgatás idén ősszel elkezdődik.

Nathalie Emmanuel

A Deadline-nak 2021-ben adott interjújában Coppola így írta le a Megalopolis történetet: "A film koncepciója egy római eposz, a hagyományos Cecile B. DeMille vagy Ben Hur-féle módon, de a modern, Amerikára összpontosító ellenpéldaként elmesélve. A Catiline-összeesküvésen alapul, amely az ókori Rómából érkezik hozzánk. Ez egy híres párbaj volt egy patrícius, Catiline (akit az interjú idején Oscar Isaac, most pedig Adam Driver alakít - a szerk.) és a híres Ciceró között, aki Forest Whitaker lesz. Ő most New York ostromlott polgármestere, egy pénzügyi válság idején, ami közel áll ahhoz, ami Dinkins polgármesternek is volt. A történet egy új Rómában játszódik, egy modern korba küldött római eposz. A helyszín nem egy konkrét év a modern New Yorkban, hanem egy benyomás a modern New Yorkról, amit én Új Rómának nevezek."

Coppola több interjúban is hangsúlyozta, hogy nem fogja zavarni, ha a Megalopolis veszteséges lesz és elbukik a mozipénztáraknál, egy régi álmát váltja valóra azzal, hogy elkészítheti. 

Forrás: Deadline, The Hollywood Reporter / Címlapon: Adam Driver és Francis Ford Coppola