A Soldivision célja, hogy az eddig bevett módszerekkel kissé szembe menve, projektalapú működéssel egy izgalmas, újító szellemű forgalmazást hozzanak létre Magyarországon. A vállalkozás munkatársainak a filmművészet és a mozi világa több puszta szórakoztatóiparnál: egyszerre szeretnének művészi és emberi értékeket közvetíteni a nézők és a szakmabeliek számára.

Céljuk lehetőséget teremteni egy valós párbeszéd kialakulására a magyar alkotók és a filmkedvelők között. Minden projektnél egyedi koncepcióban gondolkozva exkluzív és különleges események kereteiben mutatja be a filmjeit: korábban filmvetítésre nem használt helyszínek, alternatív terek és programok, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozók és pop-up események egyaránt szerepelnek a Soldivision tervei között.

Forrás: Soldivision

A forgalmazó Jeles András A rossz árnyék című filmjével kezdi meg működését. Az Álombrigád és A kis Valentino rendezője 15 év után, 2018. február 28-án tér vissza a magyar mozikba egészestés rendezésével. A rossz árnyék a rendező eddigi életművének tökéletes összegzése, melyben sajátos látásmódja különleges, formabontó vizuális megoldásokkal párosul, ezért tökéletesen alkalmas „alapanyag" ehhez a különleges forgalmazási formához.

A Soldivision további híreit a Facebook oldalukon lehet tovább olvasni.

Forrás: Soldivision