Kapcsolódó anyagok

Nagy Júlia előző alkotása - a VHK - Akik móresre tanították a halált, - 1975-től mutatja be a Vágtázó Halottkémek pályafutását,és amelyet legutóbb a júniusban megrendezett lagówi filmfesztivál közönsége láthatott Lengyelországban.

mogyorosarok2 500


A rendező számos nagyjátékfilm létrehozásában vett részt rendezőasszisztensként. A teljesség igénye nélkül dolgozott a Czukor Show (Dömötör Tamás), az Adás (Vranik Roland), a Nem vagyok a barátod (Pálfi György), a Pinprick (Daniel Young), a Született lúzer Ászpóker és Az ember legjobb barátja epizódjaiban (Pálfi György), a Tabló (Dettre Gábor), és A nyomozó (Gigor Attila) című alkotásokban. Jelenleg Goáról készít dokumentumfilmet.

A film hősét Kovács Ádám fiatal színész alakítja, barátját Barabás Richárd szerelmét Tóth Réka Ágnes formálja meg. Feltűnik majd a vásznon Bíró Krisztina, Mihályfi Balázs, Konter László, Herczeg Virág és Spáh Dávid is.

mogyorosarok3 500


Az alkotás operatőre Győri Márk (Boldog új élet, Varga Katalin balladája, Átok, T.Ú.K. - Tanár úr kérem!), hangmérnöke Hunyadi Alex (Nyócker, Zuhanórepülés, Mázli, Napozz Holddal - A Kispálfilm), jelmeztervezője Bárdosi Ibolya (Valami Amerika, Magyar vándor, Szőke kóla, Mama, Liza, a rókatündér), társproducere Nikléczy Attila (gyártásvezetőként, illetve gyártási munkatársként dolgozott a Friss levegőben, a Mázliban, a Czukor Show-ban, a Pál Adriennben, és az Átokban), producere pedig Huszár Viktor Dénes (Antigone, Final Cut: Hölgyeim és uraim, VHK - akik móresre tanították a halált, Mélylevegő).

Kiss Wanda (Fekete kefe, 1, Üvegtigris 2, Adás, Itt vagyok, Kolorádó Kid, Diamond Club, VHK - akik móresre tanították a halált, Terápia) nemrég látott hozzá a film vágásához.  

Az alkotás létrejöttét az NKA támogatta.

(fotó: Bánhidi Lilla, Nikléczy Attila)