A készítők ajánlása:

Magyarország. Itt élünk, itt tengetjük mindennapjainkat, itt dolgozunk, szeretünk, eszünk, iszunk, bulizunk, kultúrálódunk anélkül, hogy belegondolnánk, hol is tesszük mindezt. Az alkotó sem fogta fel, amíg nem élt öt évig külföldön és egy alkalommal hazatérve nem kezdett el fotózni, mint valami őrült turista és nem ájult el az építészettől és a kultúrától, ami tényleg egyedülálló ezen a világon. Nem beszélve a Magyar nőkről, konyháról, bulikról és számtalan kikapcsolódási lehetőségről. Neki sem esett le, hogy lehet Magyarországon „nyaralni”, amíg nem került olyan helyzetbe, hogy nyaralni jött volna haza.

Tisztában vagyunk azzal, nem mindenki teheti azt meg, hogy egy hosszabb külföldi élet után újra vagy esetleg először igazán felfedezze Magyarországot. Mi kell tehát ahhoz, hogy a magyarok is láthassák külső szemmel saját magukat és az országot, ahol élnek? A külső szemlélő, mivel a szomszéd nője nem feltétlenül attól zöldebb, mert a szomszédé, hanem mert ő hívja fel a figyelmünket arra, hogy mennyire zöld is a sajátunk valójában.
Tamir Chicagóból jött és majdnem igazi orvos, mivel anatómiából van doktorija, ugyanakkor egészen biztosan ő Dr. T – a szerelemes szívek doktora. Legalábbis így ismerték wisconsini tv komédia sorozatában, amelynek nem csak az egyik főszereplője, hanem írója és producere is volt egyetem alatt, amikor éppen filozófia diplomáján dolgozott. Ő készítette el a világ legnagyobb DeLorean internetes portálját, többek között így mutatva ki a legendás autómárka iránti vonzalmát. Nyugis pali, aki élvezi a nőket, a jó konyhát, a bulikat és a földi jókat. Megy, amerre viszi az élet. Ha meg éppen nem viszi semerre, akkor megy magától.

Winston Dallasban született és nőtt is fel – akár a tv-sorozat, csak ez a valóság. Igazi texasi olajfamília sarja, aki mentőautóval járt be a filmművészetire és közben elnyerte egy dallasi rádióállomás szavazásán a „Legvonzóbb Rádiós Arc” megtisztelő címet a „Ha meztelenül bulizol, ne lepődj meg semmin” c. műsor vezetőjeként. Saját tűzoltó egyletének parancsnoka a vadiúj vadnyugaton, és saját tűzoltóautója is van, biztos, ami biztos. Ő az, aki azt is megtervezi, mikor megy mosdóba, nemhogy egy külföldi utat. Mindenről mindent tud, és ez nem túlzás.

Két nagyon különböző karakter, két nagyon vicces ember. Ők tehát a külső szemlélők, és amikor felvetődött az ötlet, hogy fedezzék fel ők Magyarországot, hogy mi Magyarok láthassuk, hol is élünk, ők megkérdeztek engem, mi lesz ebből? Valami buli, valami kultúra, valami kaland. Valami Hungary.
Szem előtt tartva a Magyar kereskedelmi órákat, egy epizód kb. 25 perc hosszú lesz, és nyolc rész készül összesen. Félig dokumentum, mert mi csak a helyszínekre kísérjük el és egy-két helyzettel szembeállítjuk őket, de a szituáció kimenetele az életen múlik, tehát félig reality, viszont teljesen szórakoztató...
A műsor angolul forog, lévén a két főszereplő amerikai. Viszont szinkronizáljuk magyarul, és erre a munkára nem kisebb neveket kértünk fel, mint Pindroch Csaba és Elek Ferenc. Így lemehet a műsor egyszer szinkronnal, az ismétlésben viszont eredeti nyelven, felirattal.

Mindenkinek szól, mivel egészséges arányban adagoljuk a bulit, a kultúrát, a történelmet és az egyéb kikapcsolódási lehetőségeket. Humoros műsor, több okból is. Egyrészt a két srác meghökkentően vicces, másrészt viszont mindenhez másként közelítenek, mint mi, akiknek egy utcai jelenet mindennaposnak hat. Ők a szoborparkban csókolóznak Leninnel, Kádár sínautójával mennek Hévízre, ahol nukleáris védőruhában hajlandóak csak úszni, a Lánchíd oroszlánjai mellett facsarnak citromot a limonádéhoz (eredetileg citromfacsarókat építettek a hídra ugyanis) és a keceli hadiipari múzeum rakétáival hajlandóak csak elmenni a Hortobágyra a csikósokkal billogózni. A Trabantot letesztelik, a Tihanyi visszhanggal tegeződnek, Szegeden pedig megmásszák a Dómot, persze mindeközben olyan tényeket tanulhatunk tőlük, amiken mi is meglepődünk. Megnézzük az országot, és utána látni akarjuk magunk is.

A műsort külföldön is bemutatjuk, kedvet csinálva ezzel a fiataloknak, hogy Kelet-Közép Európát felkeresve ne hagyják ki Magyarországot, mert ez nem csak egy Meeting Point, ez valami más. Ez Valami Hungary.

Valami Hungary

Főszereplők: Tamir Ardon, Winston Cutshall. Magyar hangok: Pindroch Csaba, Elek Ferenc. Rendezőasszisztens: Nagy Péter. Vágó: Pacsorasz Viktor. Főcímzene: ifj. Malek Miklós. Operatőr: Huber Pál, Kozma István. Technikus: Váradi Tibor. Research: Gát Anna
Web designer: Pasztirák Péter.