Október 16. és 19. között a világ minden tájáról érkező animációs rövidfilmek költöznek a Jókai Mór Művelődési Ház és a BABtér vetítőtermeibe. A filmek mellett szakmai workshopok és fórumok, kiállítások, design vásár és bulik várják négy napon át a fesztiválozókat. 

A fesztivál 12. kiadására már elindult a nevezés. A szervezők várják a fiatal animációsok munkáit, diák-, diploma- és elsőfilmes kategóriákban, valamint a gyerekfilmek, PrimaTeen, vagyis a kamaszoknak szóló filmek versenyébe. A nevezési határidő: JÚLIUS 26.

A fesztivál minden programjával továbbra is kiemelten a fiatal animációsok és filmesek platformja marad. Ezért annak érdekében, hogy a szárnyaikat bontogató alkotók minél több inspiratív animációs mestermunkával találkozzanak, és hogy a filmes generációk közötti párbeszédet elősesegítsék, a Primanimán idén is lesz Masters program. A kategóriába olyan rendezők rövidjeit várja az előzsűri, akik már túl vannak a szakmai debütáláson, és már több animációs filmet tudhatnak maguk mögött. A nevezési határidő: JÚLIUS 6.

A Primanima tavaly új versenyprogramot vezetett be Sziluettek néven. Az éjszakai vetítéseken szokatlan, kísérletező, új szemléleteket bemutató animációs alkotásokat lehetett megtekinteni több tematikus szekcióban. Ez a kategória nem része a főversenynek, a Sziluettek rövidfilmjeit a publikum díjazza.

A fesztivál szabályzata itt olvasható, a rendezők pedig a Filmfreeway-en vagy a fesztivál honlapján keresztül nevezhetnek.

Forrás: Primanima Fesztivál