Filmfesztiválunkra olyan alkotásokat várunk, amelyek részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témákkal foglalkoznak: művészi színvonalon szólnak a hit erejéről, az emberi lét sokszínűségéről, az élet nehézségeiről és örömeiről. Bemutathatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát.

Beküldési határidő: 2021.05.31. Nevezni az Ars Sacra Filmfesztivál oldalán lehetséges.

A versenyprogramba kerülő filmekről szakmai zsűri dönt, melynek eredményéről 2021. július 31-ig értesítjük nevezőinket. A zsűri díjazottakat kategóriánként hirdet és pénzjutalomban részesít.

Technikai információk:

A filmet az adatlapon egy tetszőleges videómegosztón keresztül kérjük megtekintés céljából rendelkezésünkre bocsátani. Internetes fájlküldőn keresztül a jelentkezést nem tudjuk elfogadni. Idén rendhagyó módon a vetítéssel egy időben online is elérhetővé tesszük a filmeket. A nevezett alkotásnak a videómegosztón a filmfesztivál befejezéséig, de legalább július 31-ig elérhetőnek kell lennie. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető. Nevezési díj nincs.

A VI. Ars Sacra Filmfesztivált a Nemzeti Filmintézet támogatja.

címlapkép: a21020-as fesztivál nyertesei