A House of Gucci egy régóta halogatott filmterv, 2006-ban már maga Scott is megpróbálta tető alá hozni a produkciót, akkor Angelina Jolie és Leonardo DiCaprio játszotta volna a sztárpárt. 2016-ban aztán a projekt a Szerelemre hangolva rendezőjénél, Wong Kar-wainál landolt, ő Margot Robbie-val tárgyalt a főszerepről, de végül ez a verzió is meghiúsult. 

Idén Februárban azonban az MGM jóvoltából megkezdődött a forgatás Rómában, visszatérve az eredeti koncepcióhoz, Ridley Scott-tal az élen. Az első képkockát Lady Gaga osztotta meg az Instagramján, a ruhákból rögtön kitűnik, hogy a House of Gucci csak a kilencvenes években játszódhat.

A film Maurizio Gucci, a világhírű divatház tulajdonosának az 1995-ös meggyilkolásáról szól. Gucci felesége, a Lady Gaga által megformált Patrizia Reggiani, miután férje megcsalta őt egy fiatalabb nővel, felbérelt egy bérgyilkost, hogy végezzen vele. Patriziát 1998-ban 26 év börtönbüntetésre ítélték, ám jó magaviselettel, 18 év után, 2016-ban végül szabadlábra helyezték.

Maurizio Gucci és Patrizia Reggiani

Mauriziót Jim Jarmusch és Noah Baumbach egyik kedvenc színésze, Adam Driver alakítja. A színész érdekes választás a rendező részéről, áttekintve a karrierjüket, két meglehetősen külön világból érkeztek. Scott sokkal inkább a nagyszabású mozijairól, Driver pedig – bár a legtöbben az új Star Wars-trilógia Kylo Renjeként ismerik – az intim, kis lélegzetvételű filmjeiben (Paterson, Házassági történet) bemutatott alakításaival vált elismert színésszé. Maurizio apját, Rodolfo Guccit Jeremy Irons, a nagybátyját Al Pacino, a család többi tagját pedig többek között Jared Leto és Jack Huston alakítja. 

Scottnak könnyedén mondanak igent még a legnagyobb sztárok is, gondoljunk csak A jogász ismert nevekkel teli szereplőgárdájára (Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Penelopé Cruz), de még így is bámulatos, milyen sok világhírű színészt nyert meg a House of Guccihoz.

Bár a Szárnyas Fejvadász és a Gladiátor rendezője nemrég töltötte be a 84-et, fiatalokat megszégyenítő tempóban ontja magából a filmeket. Tavaly jött ki A farkas gyermekei című sorozat, melynek az executive producere volt, illetve az első két részt ő rendezte. Idén még egy lapáttal rátesz, ugyanis egy másik filmmel is jelentkezik a House of Guccin kívül.

Ridley Scott, Lady Gaga és Adam Driver a House of Gucci forgatásán

The Last Duel című történelmi dráma hasonlóan izgalmasnak ígérkezik, a forgatókönyvet a Good Will Huntingért Oscar-díjat nyert Matt Damon és Ben Affleck írta, azzal a Nicole Holofcenerrel együtt, aki 2018 egyik legsikeresebb független filmjét, a Melissa McCarthy főszereplésével készült Megbocsátasz valaha? című drámát írta és rendezte. A két író színészként is szerepel a filmben, olyan sztárok mellett, mint a Megszállottak viadaláért Emmy-díjat kapott Jodie Comer, és ebben a filmben is feltűnik majd Adam Driver. A történetről egyelőre kevés az információ, annyi biztos, hogy a középkori Franciaországban játszódik, és két barát szembefordulásáról szól, miután egyikük megerőszakolta a másik feleségét. 

Jelen állás szerint  a The Last Duel-t  idén októberben, a House of Guccit pedig novemberben, a díjszezonra időzítve fogják bemutatni Amerikában.

Forrás: Variety