A vasárnapig tartó fesztiválon 17 alkotást láthat a közönség. A keddi magyar gálaesten az elsőfilmes Szőcs Petra Déva című alkotását vetítik az Urániában. Juliette Binoche és Francois Civil a főszereplői a Szerelemre kattintva című romantikus francia filmnek, amelynek bemutatójára a film rendezője, Safy Nebbou is ellátogat.

A mustra igazi különlegessége lesz, hogy a közönség megtekinthet néhány részletet Lichter Péter A horror filozófiája című most készülő filmjéből egy kiegészítő előadás keretében hétfőn a Francia Intézetben.

Képkocka a Déva című filmből

A programban a dokumentumfilmek - mint az Aretha Franklin csodálatos koncertjét 5 kamerával megörökítő Amazing Grace - a szeretet hangján, a PJ Harvey utazásai inspirálta A Dog Called Money vagy az öko-filozófiai kérdéseket felvető Állattá válni - egy válogatásban szerepelnek az elmúlt hónapok olyan nagy fesztiválsikereivel, mint a finn Aurora és A kutyák nem viselnek nadrágot vagy az 56 jelenetből álló izlandi film, az Echo.

A Titanic az Edward Norton rendezésében és főszereplésével forgatott Árva Brooklyn premier előtti vetítésével vasárnap fejeződik be. A teljes programot a fesztivál honlapján böngészheted át.

címlapkép: A holtak nem halnak meg
forrás: MTI