Blaskovich Ernő (Nagy Ervin), a vagyonát vesztett nemesembert és egykori forradalmárt látszólag már csak az élvhajhászat érdekli. Léhaságának hirtelen vége szakad, amikor egy szép napon benyargal életébe a nagy lehetőség: Kincsem, a csodaló.  A legyőzhetetlen paripa és újdonsült gazdája sikert sikerre halmoznak az európai lóversenypályákon, Blaskovichnak pedig végre megadatik, hogy nemes küzdelemben kerekedjen felül régi ellenlábasán, von Oettingen bárón (Gáspár Tibor). Egyre jobban elharapódzó párharcukat azonban bonyolítja, hogy Ernő belehabarodik esküdt ellenfelének lányába, a szépséges Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea).

Kincsem: Magyar wunder

"Lehet azon vitatkozni, hogy szüksége van-e a magyar filmgyártásnak a Kincsemhez hasonló, grandiózus vállalkozásokra, amelyek egyértelmű célja, hogy elsősorban a külcsínre építve vonzzák be a nézők egyébként manapság ezt igénylő többségét a mozikba. A választ az eladott jegyek száma fogja megadni, és ha Herendi filmje beváltja a hozzá fűzött reményeket, prototípusa lehet az olyan, nagy költségvetésű, csillogó-villogó filmeknek, amelyek megérik a pénzünket."

A világhírű csodaparipa nem csak a versenypályán, hanem a mozikban is sorra rekordokat fut, nemrég már az 500 millió forintos bevételt, és 400.000. nézőt is elérte. Az utóbbi évtized legsikeresebb magyar filmjét Herendi Gábor rendező készítette Hegedűs Bálint forgatókönyve alapján, a közös munkáról így mesélt a Filmhunak: „Úgy döntöttünk, hogy bátran megfűszerezzük humorral, amit nagyon fontosnak éreztünk. Ha könnyen fogyasztható filmet akarunk, akkor a drámai kosztümös történetbe belefér a humor, még ha nem is térdcsapkodós.”  


A Magyarok a háztetőn további filmjei:

2017. július 11. A tanú
2017. július 18. Szegénylegények
2017. július 25.  Eldorádó
2017. augusztus 1. A martfűi rém
2017. augusztus 8. Szaffi
2017. augusztus 15. Szindbád
2017. augusztus 22. Megáll az idő
2017. augusztus 29. Brazilok
2017. szeptember 5. Az én XX. századom
2017. szeptember 12. Testről és lélekről

Kincsem /121 perc, 2017.

Rendező: Herendi Gábor

Forgatókönyvírók: Hegedűs Bálint és Herendi Gábor

Operatőr: Szatmári PéterVágó: Király István, Mózes Gyula István

Szereplők: Nagy Ervin (Blaskovich Ernő), Petrik Andrea (Klara von Oettingen), Kovács Lehel (Mike Madden), Gáspár Tibor (Otto von Oettingen), Keresztes Tamás (Gerlóczy), Gyabronka József (Hesp Róbert)

A Filmhu-filmklub (Magyarok a háztetőn) az NKA támogatásával valósul meg.