A Malter Filmfesztivál rövid- és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán hivatalos díjátadó során jutalmazza.

A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Bánkitó Fesztivál, Campus Fesztivál, a Malom Fesztivált megelőző alkotótábor, Ördögkatlan Fesztivál, Fekete Zaj, Kerekdomb Fesztivál.

Az idei Bánkitó Fesztivál tematikája a “mezőgazdaság, vidék kontra város, természet és ember kapcsolata”, így az ebbe a témába illő filmeket különösen várják.

A filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalaikon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét. Jövő tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

Figyelem! A fesztivál első vetítése a Bánkitó Fesztivál alatt történik, így aki szeretné, hogy ott is programba kerüljön filmje, július 1-ig küldje el alkotását. Nevezni a fesztivál Filmfreeway oldalán lehet.

A nevezés feltételei:
1. A MALTER FILMFESZTIVÁL az alábbi kategóriákban fogadja el a nevezést: rövid és egész estés fikció, dokumentum, animáció, filmetűd.
2. Körülbelül 40 rövidfilmet és 10 egész estés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban, a díjátadó ünnepségre pedig DCP formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.
3. A pályaművek magas száma miatt kérjük, hogy olyan alkotásokat küldjetek be, amiket korábban nem mutattak be Magyarországon.
4. Az angoltól vagy magyartól eltérő nyelvű egészestéseket és rövidfilmeket angol vagy magyar felirattal kell ellátni, kivéve, ha a párbeszéd vagy kommentár megértéséhezszükségtelen.
5. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.
6. A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb filmeket.
7. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek július 1-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.
8. A fesztivál nem vállal felelősséget a filmek fesztiválra való szállítása során keletkezett sérüléséért vagy elvesztésért.
9. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.
Forrás: Malter Vándor Filmfesztivál