A főszereplők szinkronhangjai, olyan kiváló színészek, mint Máté Gábor (Pangloss), Rajkai Zoltán (Candide) vagy Jordán Adél (Kunigunda). Az eseményen Iványi-Bitter Brigitta kreatív producer és Báthory Orsi szinkronrendező bemutatja az érdeklődőknek, hogyan is készül a rajzfilm szinkronizációja, és mi minden alakulhatna másképp, mint a végleges verzióban.

A performansz után a Candide filmstilljeit bemutató kiállítást nyílik a Sufni előterében. A képek megvásárolhatóak, a befolyt összegből a film biztos befejezéséhez járulnak hozzá a támogatók.

Voltaire 18. századi műve, amely egyszerre kalandregény és filozófiai gúnyirat, ebben a szabad rajzfilmes adaptációban is megőrzi szatirikus felhangját, a kortárs társadalmi-politikai állapotok iránti kritikus attitűdjét. Kreif Zsuzsanna rendező és Zétényi Borbála art director egyaránt Kovásznai György 60-as, 70-es évekbeli avantgárd rajzfilm-rendezői stílusát tekintik előfutárnak.

Az eseményre a Katona József Színház Sufni színpadán kerül sor március 22-én, szerdán 15 órától, míg a kiállítás április 20-ig tekinthető meg a Sufni előterében, a ruhatári térben.