"Nevem Fanos Farcsik. Tisztességes ágyból szerény sorsa születtem. Apámnak ebolaj-párlója volt, anyámnak kis műintézete a plébánia tövében, a váratlan gyermekáldás kiküszöbölésére. Kora gyermekkoromtól iparkodó életre neveltek. Apámnak párolni való ebeket hajtottam fel, anyámtól gyakorta hordtam el a munkája hulladékát." - kezdődik Ambrose Bierce Ebolaj című novellája, amelyből Csáki László animációs filmrendező készített kisfilmet, az angol nyelvű novella első mondatát kölcsönvéve címként: My name is Boffer Bings. A teljes novellát itt lehet elolvasni

boffer 7
Még több kép

A fekete-fehér animáció különleges krétaanimációs technikával készült, ami nem idegen Csáki Lászlótól, korábban Napok, melyeknek értelmet adott a félelem; Darazsak, ludak, körtefa című munkái is ezzel a technikával készültek. (Interjúnk Csáki Lászlóval) A film készítését bemutató werkfilmet Kostil Luka rendező és Dobos Tamás operatőr készítették, amelyben az alkotó részletesen beszámol a krétaanimációhoz fűződő viszonyáról, és arról, hogyan készült a Boffer Bings mintegy négy éven keresztül. Csáki egyébként tanulmányai során találkozott először Vértes Marcell rajzaival, és kapott kedvet a krétaanimáció egyszerűségéhez - amelyet a filmet gyártó Umbrella segítségével sikerült úgy fejleszteni, hogy már bármilyen történetet el lehet mesélni egy kréta és egy tábla segítségével. A novellát egyébként Bánóczki Tibor adta az alkotó kezébe, aki rögtön rajzolni kezdte az egyébként két oldalas novella különböző részeit. 

I made Boffer Bings from Umbrella on Vimeo.

Az angol nyelven készülő film forgatókönyvét Csáki László és Zomborácz Virág közösen írták, a különleges atmoszférát Tövisházi Ambrus zenéje biztosítja. A trailert itt lehet megtekinteni:

My Name is Boffer Bings - Trailer - Coming in 2013 from Umbrella on Vimeo.

A kisfilm az Umbrella Kreatív műhely produkciója és számtalan fesztiválra nevezték, idővel pedig teljes egészében ki fog kerülni az internetre.

Bővebb info: umbrella.tv