Leonardo DiCaprio lesz a főszereplője Martin Scorsese új filmjének, amely David Grann The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder című non-fiction történelmi regényét veszi alapul. A szerző áll a páros legutóbbi, még bemutatás előtt álló western drámája, a Killers of The Flower Moon (Megfojtott virágok) mögött is. Grann új tényfeltáró könyve 2023 áprilisában jelenik meg az Egyesült Államokban, a megfilmesítésének jogaira az előzőhöz hasonlóan az Apple csapott le.

Az 1740-es években játszódó történet egy angol hadihajó legénységéről szól, akik hajótörés szenvednek Patagónia egyik szigetén, miközben egy spanyol gályát üldöznek. A természet erőivel sikeresen megküzdő harminc túlélőt hősként fogadják otthon. Hat hónappal később azonban egy ladik köt ki Chile partjainál, három további túlélővel. A matrózok lázadással vádolják meg a többieket, így az angol haditengerészet különleges vizsgálóbizottságot állít fel, hogy kiderítsék, mi is történt valójában a szigeten.

Scorsese és DiCaprio eddig hat filmen dolgozott együtt. Legutóbbi közös munkájuk, a Killers of The Flower Moon a 20. század elején játszódik, és az Osage indiánok ellen elkövetett gyilkosságsorozatról szól, amelynek felderítése a frissen létrejött FBI első nagy nyomozása volt. A filmet 2023-ban mutatja be az Apple TV+ streaming szolgáltató, az alkotók reményei szerint a premierjére a cannes-i filmfesztiválon kerülhet sor.

Forrás: The Hollywood Reporter / Címlapkép: Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese / Fotó: Reuters