Az Egy szerelem gasztronómiája eleve tévéfilmnek készült, de majdnem másfél óra hosszú, a Kincsem írója, Hegedűs Bálint jegyzi a forgatókönyvet, a rendezést pedig a Hurokkal mozikban is debütált Madarász Isti. Ez már a második közös tévéfilmjük A fekete múmia átka című Rejtő-adaptáció után. A film “gasztro-musical” egy különc, de zseniális séfről, akinek étterme a csőd szélére kerül, és egyetlen esélye a hitelre a bank által kiküldött hitelelbíráló meghódítása, és ahogy azt a musicalektől megszokhattuk, románc alakul ki a nő és a férfi között. A Pappa Pia után újabb vérbeli musical készült, jó éve van a zsánernek idehaza.


Balla Eszter nem csak ebben a filmben látható a héten, mivel háromszor is sugározzák a Kontrollt, amiben ő volt a “macilány”, ami rövidsége ellenére női főszerep volt a férfiak dominálta filmben. Mozikban a Viszkis, úgyhogy aki Antal Nimród-retrospektívet akar tartani a tévé képernyője előtt, vagy nem tud betelni a pörgős üldözésekkel és a dinamikus filmzenével, annak nyert ügye van. Ha már Viszkis: egy másik megtörtént bűnügyről, pontosabban több esetről készült magyar filmet is műsorra tűznek a hétvégén, ez A martfűi rém Sopsits Árpádtól.


Tévéfilmből pedig nem az Egy szerelem gasztronómiája lesz az egyetlen a héten, mivel sugározzák a Janust is Gyöngyössy Bencétől, főszerepben Marozsán Erikával. A nyolcvanas évek közepén játszódó film egy nagyváradi család történetén keresztül mutatja be, hogy a romániai totalitárius rendszer titkosszolgálata, a Securitate hogyan hatol be az otthonok négy fala közé, hogyan kontrollálja a magánélet legintimebb pillanatait. A filmet megtörtént események ihlették, személyes történet a rendezőtől, akinek  édesapja megjárta az ÁVÓ börtöneit.

Gyöngyössy Bence: Janus

Érkezik még mozifilm Rudolf Péterrel a főszerepben, a Kalandorok. A színész, akit legutóbb az 1945 antagonistájaként láthattunk, szerepe szerint Elekes Géza, egy trombitaművész, aki a magánéletben gyengén muzsikál, sokadik házassága is csődöt mondott. Egyik nap felhívja az apja, akivel már évtizedek óta nem beszélt. Ennek hatására a fiával, Andrással felkerekedik, hogy meglátogassa a határon túl élő szüleit. Erdélybe érve az apja azzal fogadja: elege van a felesége féltékenységi jeleneteiből, hozzáköltözik. Géza nem örül ennek, de végül a nagyapa, apa és fiú elindulnak Budapestre.


Rudolf Pétert sem csak egyszer láthatjuk a héten, ő az egyik szereplője Az utolsó bluesnak, amit Gárdos Péter rendezett, további szerepeiben többek közt Kulka János és Jordán Tamás láthatóak. A főszereplő Kulka, akinek karaktere, a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. Boldog, idilli családi életet él Judittal, tanárnő feleségével és nyolc éves kisfiúkkal, Danival. Viszont Andrisnak évek óta szenvedélyes másik élete van Lengyelországban. Az év felét, üzleti utakra hivatkozva Beánál tölti Krakkóban. Andris ebben az életben nem sikeres üzletember, hanem festőművész. Az egyetlen nap alatt játszódó filmben akkor omlik össze a főhős kettős élete, amikor Bea terhes lesz, és Andrisnak el kellene vennie.


2017. december 11., hétfő

Kontroll, Duna, 21:25

2017. december 12. kedd

A martfűi rém, HBO, 01:55

2017: december 13. szerda

Az utolsó blues, Duna, 23:30

Kalandorok, TV2, 02:50

December 14., csütörtök

Egy szerelem gasztronómiája, Duna, 22.00

2017. december 16., szombat

A veréb is madár, Duna, 15:35

Janus, Duna, 00:35

2017. december 17. vasárnap

Hotel Kikelet, Duna, 15:00