Hétfő este Bogdán Árpád Genezis című filmdrámája a romagyilkosságok utóhatásait mutatja be három szereplő szemszögéből. Éjjel a mozikban a Volt egyszer egy...Hollywooddal éppen ismét nagyot robbantó Quentin Tarantino alapvetésével, a Ponyvaregénnyel lazulhatunk le. Éjfél után Ambrus Attila hihetetlen, de mégis igaz élettörténete elevenedik meg Antal Nimród akciófilmjében, A viszkisben.

Szerda délben Mundruczó Kornél kutyás-apokalipszise kerül terítékre. A Fehér Isten, ami Cannes-ból az Un Certain Regard szekció fődíját és a Palm Dogot is. Lili elvált szülők gyereke, és amikor anyja hosszabb időre, külföldre utazik, rég nem látott apjára bízza a lányt és Hagent, szeretett kutyájukat, ám a jámbor tekintetű ebtől az apa minél hamarabb megszabadulna. Két szálon futó történetben kísérhetjük végig, ahogy Lili egyre “kezelhetetlenebb” lesz, illetve ahogy elszabadul a pokol és a korcs kutyák hada. Ugyanebben az idősávban egy könnyedebb mű, Tímár Péter klasszikus komédiája, a 6:3, avagy játszd újra Tutti is választható az ebéd mellé. 

Ranódy László: Árvácska

Csütörtök este Peter Greenaway (tavaly készült interjúnkat lásd itt) kosztümös műremeke, A rajzoló szerződése enged betekintést a 17. századi angol arisztokrácia dekadens világába. A filmben egy neves rajzművész elsőre igencsak előnyösnek tűnő szerződést csikar ki egy földbirtokos feleségéből, ám ezt nem mindenki nézi jó szemmel az udvartartásban. Éjfél előtt a Móricz Zsigmond-regény alapján készült könnyfacsaró alkotás, az Árvácska kerül adásba.

Pénteken egy afrikai bevándorló küzd a honosításért Vranik Roland Állampolgár című filmjében. Este Nyilas Misi tart ki a végsőkig a Légy jó mindhalálig 1960-as filmváltozatában. Éjszaka Török Ferenc kultikus alkotása, a 80-as évek derekán játszódó Moszkva tér is befut. Szombaton Keleti Márton operett-adaptációja, a Régi nyár nézhető meg Latinovits Zoltánnal, Ruttkai Évával, Gobbi Hildával és a 60-as sok más neves színészével. Délután a Hintónjáró szerelemben szövődik romantikus viszály. A film rendezője, Ranódy László épp ezen a napon lenne száz éves.

Török Ferenc: Moszkva tér

Vasárnap hajnalban a #Sohavégetnemérőssel, azaz a Wellhello-filmmel bulizhatunk. Délben Molière darabját, minden hipochonder kedvencét, a Képzelt beteget idézhetjük fel tévéjáték formájában. Délután Hyppolit, a lakáj is beugrik, hogy jól felforgassa Kabos Gyula otthonát.

Szeptember 9. hétfő

Genezis (r.: Bogdán Árpád) / Cinemax 2 / 18:30

Ponyvaregény (r.: Quentin Tarantino) / Cinemax 2 / 23:15

Szeptember 10. kedd

A viszkis (r.: Antal Nimród) / Mozi+ / 01:30

Szeptember 11. szerda

Fehér isten (r.: Mundruczó Kornél) / aMC / 12:40

6:3, avagy játszd újra Tutti (r.: Tímár Péter) / Film Cafe / 12:45

Szeptember 12. csütörtök

A rajzoló szerződése (r.: Peter Greenaway) / M5 / 21:50

Árvácska (r.: Ranódy László) / Duna TV / 23:35

Szeptember 13. péntek

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) / Paramount Channel / 14:30

Légy jó mindhalálig (r.: Ranódy László) / M5 / 21:50

Moszkva tér (r.: Török Ferenc) / Duna TV / 22:25

Szeptember 14. szombat

Régi nyár (r.: Duna World) / 11:20

Hintónjáró szerelem (r.: Ranódy László) /Duna TV / 15:30

Szeptember 15. vasárnap

#Sohavégetnemérős (r.: Tiszeker Dániel) / M2 / 00:40

A képzelt beteg (r.: Egri István) / M5 / 12:25

Hyppolit, a lakáj (r.: Székely István) / Duna TV / 15:05

Borító: Fehér isten