Téby Zita a Valami kékben (2011)

Zomborácz Virág kisfilmje teljes egészében egy vidéki lagzira van felfűzve: itt találkozik egymással két régi barátnő. A lagzin kapcsolódunk be a történetbe, a menyasszonyt rögtön a főcímben meglátjuk, ahogy a sáros vidéki lápon fehér ruhájában süteményt csócsál.

Ki a menyasszony? Téby Zita
Ki a vőlegény? Barsi Márton.
Jó házasság lesz? Valószínűleg nem.

 

Pétery Bori a Szezonban (2004)

Az esküvők kedvelt eleme, amikor az ifjú pár szerepel, előad, táncol, zenél, stb. A Szezonban lévő esküvőn sincs ez másként, olyan boldog ez a menyasszony, hogy még dalra is fakad! Kár, hogy arról énekel, hogy úgy szeretne olyat tenni, amit nem szabad, amit a következő, vécében játszódó, Nagy Zsolttal közös jelenetben valóra is vált.

Ki a menyasszony? Péterfy Bori
Ki a vőlegény? Anger Zsolt
Jó házasság lesz? Tekintve, hogy a menyasszony az esküvőn lép félre, valószínűleg nem.Nagy-Kálóczy Eszter az Üvegtigrisben (2001)

Az Üvegtigris abszurd világába tökéletesen passzol, hogy egy esküvői menetről megszökő vőlegény pont Lali budijába zárkózik be, a násznép pedig spontán bulizni kezd a büfé előtt. Majd megjelenik a néma menyasszony is, aki először jelbeszéddel próbálja ki csábítani urát, majd egy fejszével szétveri a budit. A néma menyasszony figurája a második részben is fontos szerepet kap. Az első részben 54:41-től jön a nászmenet.

Menyasszony? Nagy-Kálózy Eszter
Vőlegény? Debreczeny Csaba
Jó házasság? Mivel a néma menyasszony a következő részben is menyasszony, valószínűleg nemHámori Gabi a Szinglik éjszakájában (2009)

Sas Tamás filmje négy barátnő kalandjait követi egyikük esküvőjének napján (igaz, egyébként megfogadták egymásnak, hogy sose mennek férjhez): színtiszta női kalandfilm, ahol a küldetés célja a zökkenőmentes, boldog esküvő, amelyet zökkenőmentes, boldog élet követ majd.

Menyasszony? Hámori Gabi
Vőlegény? Matt Devere
Jó házasság? Hogyne!

 Barabás Réka a Kakkukkban (2008)

Felméri Cecília pajzán filmjében az erdélyi népmesék játékosságát idézi fel: a cserfes menyecske megoldja, hogy férjhez megy a gazdag Demicshez, de mégis Kerekes Jánosnak adja magát először.

Menyasszony? Barabás Réka
Vőlegény? Hatházi András
Jó házasság? Végülis jól elvannak.Tompos Kátya a Mellettedben (2005)

Az esküvőre készülő pár a ruhapróbán, látjuk őket, ahogyan nézegetik magukat a tükörben, és lélekben is ráhangolódnak a nagy napra, hogy aztán az egésztől teljesen elmenjen a kedvük.

Menyaszony? Tompos Kátya
Vőlegény? Mészáros Béla
Jó házasság? Woody Allen filmekbe illő végtelen civakodást jósolunk.Várkonyi Eszter az  Intim fejlövésben (2009)

Ismét egy ruhapróba: Szabó Győző és Várkonyi Eszter készülnek az esküvőjükre, ám a menyasszony úgy dönt, az esküvő előestéjén osztja meg szörnyű titkát leendő férjével, aki nem fogadja jól a híreket. A ruhapróbás jelenettel indul rögtön a film.

Menyasszony? Várkonyi Eszter
Vőlegény? Szabó Győző
Jó házasság? A vőlegénytől egy sztriptíz klubban búcsúzunk, de azért reméljük, hogy igen

Magusin Anna az Aranyvárosban (2001)

Cs. Nagy Sándor első filmjéből mára csak ez a Yonderboi klip maradt: a film egyébként arról szólt, hogy egy rendőr UFO-nak képzeli magát és beleszeret egy skizofrén nőbe, aki fejben Aranyvárosban, egy tengerparti városban él, itt lesznek egymáséi.

Menyasszony? Magusin Anna
Vőlegény? Bertók Lajos
Jó házasság? Nehéz eldönteni ezt egy egy csak fejben megtörtént esküvőnél, de az igenre szavazunk.

 

 

***

Ha úgy gondoljátok, hogy ennél szebb, vidámabb menyasszonyok, vőlegények lehetnétek a filmvásznon, akkor nincs más dolgotok, mint jelentkezni erre a pályázatra!. Kreatív leánykérésről készült videóval lehet jelentkezni, bővebb info és jelentkezés itt.