Mikor érkezik el az a pont, amikor a fejlett algoritmusok már teljesen feleslegessé teszik a beavatkozásunkat olyan területeken is, ahol eddig biztosra vettük, hogy mindig szükség lesz az emberi figyelemre? Ezzel a pillanattal szembesül a budapesti metró szolgálatában álló, két térfigyelő biztonsági őr (Rétfalvi Tamás és Szabó Irén), aki rájön, hogy a munkahelyüket egy forradalmian új, mesterséges intelligencia-szoftver fenyegeti. A két talpraesett fiatal kénytelen felvenni a kesztyűt az intelligens gépezettel, ami végül egészen különleges megoldáshoz vezet. 

 
A nem is olyan távoli jövőnket játékos módon előre vetítő kisfilm az RTL Klubon lesz először látható a képernyőn - egyből két alkalommal is, előbb szombatra virradóan, 00:30-kor, majd délután 12:10-kor is. A film írója és rendezője Deák Kristóf, az operatőr Maly Róbert, a koreográfus Nina Kov, a producerek Osváth Gábor, Udvardy Anna és Dreissiger László. A film forgatási helyszíneiként a négyes metró, a Keleti és a Kelenföldi pályaudvarok szolgáltak. Hamarosan interjúnk is érkezik a rendezővel!

A legjobb játék / rövidfilm / 20 perc

Időpont: 2018.7.27. / 00:30 és 12:10 / RTL Klub

Rendező: Deák Kristóf Forgatókönyv: Deák Kristóf Producer: Osváth Gábor, Udvardy Anna, Dreissiger László Operatőr: Maly Róbert Vágó: Csillag Manó Jelmez: Juristovszky Sosa Látvány: Asztalos Adrienn Koreográfia: Nina Kov Szereplők: Rétfalvi Tamás, Szabó Irén

 Borítókép forrása: Médiatanács Blog