A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. Az 57 napot felölelő munka legnagyobb része itthon zajlik majd: a belső felvételeket a Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.

„Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretnivalóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is.” – mondja Enyedi Ildikó.

„Hiszem, hogy most jött el az ideje ennek a filmnek. Most állt össze az a fantasztikusan tehetséges nemzetközi alkotó- és producergárda, akik méltó módon tudják filmre vinni az emberi lelket mélyen ismerő Füst Milán méltán híres regényét, mely feltárja előttünk a szerelem titkait, a férfi és nő kapcsolatának soha meg nem oldható ellentmondásait.” – tette hozzá Mécs Mónika, a film vezető producere.

Enyedi Ildkó / Fotó: Csata Hanna

A feleségem történetében Störr kapitány feleségét, Lizzyt a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert Léa Seydoux alakítja, a kapitány szerepében a holland Gijs Naber lesz látható, akire Enyedi Ildikó egyik volt tanítványa, Csoma Sándor Casting című diplomafilmjében lett figyelmes. Fontos szerepet kap továbbá Louis Garrel francia színész (Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától) osztrák színész, akit 2017-ben legjobb férfi színész kategóriában Európa Filmdíjra jelöltek, mellettük Ulrich Matthes (Bukás) és Udo Samel német színészek. Látható lesz még Jasmina Trinca (Fortunata) olasz színésznő, Luna Wedler svájci színésznő és Sergio Rubini olasz színész, és többek között Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál is szerepelnek majd a készülő alkotásban.

Gijs Naber Csoma Sándor Casting című diplomafilmjében / Forrás: Friss Hús

A magyar Inforg-M&M Film – Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András –, a német Komplizen Film, az olasz Moliwood és a patinás francia Pyramide koprodukciójában készülő film forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző az olasz Teho Teardo. A Filmalap 1,15 milliárd forintos gyártási támogatásával készülő A feleségem története a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba, a Mozinet forgalmazásában.

Forrás: Mozinet 
Borítókép: Léa Seydoux / Forrás: Cannes Film Festival