Különleges élménnyel kecsegteti a lelkes természetjárókat az ,,Út az Ismeretlenbe” elnevezésű kalandtúra szervezője. A résztvevők azonban nem is sejtik, hogy a vadregényes környezeten és járatlan erdei ösvények felfedezésén túl nagyobb meglepetések is várnak rájuk a rengetegben - az élelmes túravezető ugyanis egy krimibe illő szituációba keveri őket, így próbálván sokkal izgalmasabbá (és persze népszerűbbé) tenni vállalkozását. A terv szerint egy beépített ember is a csapattal tart, akinek előbb el kell játszania a saját eltűnését, majd egy másik személyként felbukkanva felhívnia a többiek figyelmét a kibontakozó rejtélyre.

 (forrás: Magyar Média Mecenatúra)

Csakhogy a feladatra szerződtetett színésznő túlságosan is beleéli magát a szerepbe, és akarva-akaratlanul lassacskán új karakterére tereli az eltűnt túrázó meggyilkolásának gyanúját, amit az erdőben hátrahagyott nyomok is jól alátámasztanak. Vajon a megtévesztett túrázóknak sikerül rájönni a csalásra, mielőtt végképp elfajulna a helyzet?

Dobray György Balázs Béla-díj nyertes filmrendező, forgatókönyvíró (Szerelem az első vérig) félórás kisjátékfilmje a Magyar Média Mecenatúra program Huszárik Zoltán pályázatának keretében valósult meg, a felvételek olyan kedvelt kirándulóhelyeken zajlottak, mint a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Tündérszikla. A fordulatos kisfilm remek szereplőgárdát vontulat fel: az eltűnt túrázót és a gyanúsítottat egyaránt Eszenyi Enikő alakítja, a túracsoportban pedig Reviczky Gáborral, Epres Attilával és Monori Lilivel is találkozhatunk. A Farsang vasárnap este 23:05-kor, az m2 műsorán látható.

Farsang, 30'35"

Időpont: július 15. / 23:05 / m2 (ismétlés: 3:35 / m2)

rendező és forgatókönyvíró: Dobray György
operatőr: Dobray Máté
zeneszerző: Gulyás-Szabó Gábor
vágó: Dobray Máté

szereplők: Eszenyi Enikő, Lovász Mercédesz, Tomi Kosynus, Érsek Obádovics Mercédesz, Székely B. Miklós, Epres Attila, Reviczky Gábor, Monori Lili, Börcsök Enikő

Borítókép: Eszenyi Enikő és Reviczky Gábor a filmben (forrás: Magyar Média Mecenatúra)