Eljutni Cannes-ba mindig is a filmrajongók egyik nagy álma volt, és idén is egy olyan erős program körvonalazódik, amely miatt rengeteg ember fog irigykedve figyelni a májusi fesztiválbeszámolókra. 7 évvel a Mad Max: A harag útja bemutatója után tér vissza George Miller rendező, ezúttal viszont egy teljesen más típusú filmmel – olvasható a Variety cikkében.

A Three Thousand Years of Longing Tilda Swinton és Idris Elba főszereplésével készült el, a történetről jelen pillanatban annyi tudható, hogy egy akadémikusnak kész három kívánságát teljesíteni egy dzsinn a szabadságáért cserébe. A beszélgetésük, amely egy isztambuli hotelszobában zajlik le, nem várt következményekkel jár. A Mad Max-szel ellentétben egy párbeszédközpontú filmet igér Miller, amiben azért lesz néhány akciójelenet.

Nincsen Cannes világsztárok nélkül, és 2022-ben minden bizonnyal Tom Cruise látogatása miatt fog a legtöbb vaku villanni, aki a Top Gun: Maverick című filmjét kíséri el. A fesztiválra a női főszereplő, Jennifer Connelly is ellátogat. A vadászpilótákról szóló kultikus film folytatása mellett retrospektív vetítéseket is szervez a fesztivál Cruise korábbi produkcióiból, illetve Maverick megformálója egy nyilvános pódiumbeszélgetésen is mesélni fog a karrierjéről – derítette ki a Variety.

Az Elvis cannes-i világpremierjéről már korábban hírt adtunk, a jubileumi 75. Cannes-i Fesztivált május 17. és 28. között tartják meg, a teljes programot április 14-én hirdetik ki. A Top Gun: Maverick május 26-án, a Three Thousand Years of Longing pedig június 2-án ér el a magyar mozikba.