Az Isteni műszak abszurd humorral jócskán nyakon öntve meséli el egy mentőápoló (Ötvös András) alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen. A jugoszláv seregből a dél-szláv háború idején meglépő Milán Magyarországra szökik, ahol a budapesti mentőknél kap munkát.

Két társa az éjszakai műszakos mentőkocsiban Kistamás (Keresztes Tamás), a zakkant sofőr és a hippokratészi esküt sajátos módon értelmező Fék doktor (Rába Roland). A lelkiismeretes ápolófiút sokkolja, hogy társai válogatnak a betegek között, ráadásul hamar világossá válik, hogy a mentőautó hátuljában zajló eutanáziáknak üzleti vonatkozásuk is van. Milánnak viszont szüksége van a pénzre, hogy kiszabadítsa a szarajevói ostromgyűrűben rekedt menyasszonyát. Úgy válik gyakorlott mentőssé, hogy közben a halál és a bűn számtalan arcát is megismeri.

Videóriportunk a film forgatásáról

Az Isteni műszak az a film, ami megérdemli, hogy mindenki félretegye az elmúlt évek magyar filmmel szembeni összes indulatát, és elmenjen megnézni. Bodzsár Márk fekete humorán és beteg poénjain jól szórakozunk, miközben szomorú látleletet kapunk a magyar egészszégügyről, ahol áldatlan állapotok között játszanak közönyös, cinikus istent a fehér köpenyesek.” - írtuk 2013-as kritikánkban a Kontroll és Quentin Tarantino nyomdokaiban egyaránt haladó, vérbő fekete-komédiáról. A film szerda esti vetítésének időszerűségét azt is adja, hogy Bodzsár Márk legközelebb jövőre, a Drakulics elvtárs című, a kádár-korban játszódó vámpíros kémfilmmel fog jelentkezni a mozikban.

Isteni műszak, 100 perc / 2013

Írta és rendezte: Bodzsár Márk. Operatőr: Reich Dániel Zene: Keresztes Gábor. Vágó: Kovács Zoltán. Szereplők: Rába Roland, Ötvös András, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor, Stork Natasa, Trill Zsolt, Pálos Hanna.

Helyszín: Budapest Rooftop Cinema, Corvin Plaza, Futó utca 37., Budapest, 1083

Kapunyitás: 19:00

Jegyek: Itt