Húsvét hétfőn két magyar kasszasiker fej-fej mellett rajtol, mert majdnem egyszerre kezdődik Herendi Gábor csodalovas kalandfilmje, a Kincsem és a kocsmává alakított csónakház megmentéséről szóló Pappa Pia című zenés vígjáték. Estére egy remek magyar rövidfilm is jut, a Falu fessön bemutatja, hogy a legújabb divattrendek hogyan forgathatják fel egy apró székelyföldi falu mindennapjait. Címe ellenére az Éjfélre kiderül csak hajnalban lesz látható. Az 1942-es film a Sisak utca 11-es szám alatti lakók egy zűrös napjáról mesél.

Kedden napközben mindenki a totó főnyereményre hajt, legalábbis Makk Károly Mese a 12 találatról című vígjátékának szereplői közül. Szerda hajnalban Guy Ritchie pörgős gengszterkomédiája, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső tárja elénk a londoni Eastend alvilágának szórakoztató keresztmetszetét.

 Cserépy László: Éjfélre kiderül

Este az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar tévéfilmje, a Mágnás Elza-ügyről szóló Félvilág kínál minőségi szórakozást, amelyről a Kovács Patrícia-Gryllus Dorka-Döbrösi Laura háromszög is gondoskodik. A valós bűnesetet dramatizáló thriller után két régebbi tévéfilm következik. Előbb a Naftalinból kiderül, hány szerető fér el egy molyirtó szagú szekrényben, majd a Rendszáma ismeretlen című alkotásból azt is megtudhatjuk, mit csinál valaki, ha véletlenül elgázolja szíve hölgyét.

Csütörtökön egy halott masiniszta felesége (Kováts Adél) lesz kénytelen pillanatnyi szövetséget kötni a férje szeretőjével (Ónodi Eszter), hogy együtt megtalálhassák a férfi titokban, természetesen illegális módon felhalmozott vagyonát a Halj már meg! című játékfilmben. A nap végén Fábri Zoltán klasszikusa, az Édes Anna látható, Törőcsik Mari főszereplésével. Péntek este A megint tanúban nyugdíjas gátőrként tér vissza Pelikán József (Kállai Ferenc), hogy ezúttal a 90-es évek vadkapitalizmusában vesszen el. Utána Lukáts Andor főszereplésével láthatjuk a Mázli című szatírát, amelyben egy határ menti falu lakói olajra lelnek.

Szász Attila: Félvilág

Szombaton Jávor Pál váltóhamisításért kerül bajba A láp virága című filmdrámában. Délután Minarik Ede (Garas Dezső) oldalán szurkolhatunk a Csabagyöngyének a Régi idők focija című örökzöld vígjátékban. Kora este az animált józsefvárosi Rómeó és Júlia-sztorin, a Nyócker!en szórakozhatunk. Később Rudolf Péter és Haumann Péter invitálnak egy többgenerációs road tripre a Kalandorok című vígjátékkal. Vasárnap délelőtt egy bonyodalmakkal teli romantikus vígjáték érkezik a 40-es évekből, az Igen vagy nem? főszereplője nem is lehetne más, mint Jávor Pál, mellette pedig Muráti Lilit és Páger Antalt láthatjuk.

Este egy tavaly mozikba került dokumentumfilm tévés premierjére kerül sor. A Három tánc egy olyan közeget, a hivatásos balett világát tárja fel, amellyel hazai filmek ritkán foglalkoznak. Halász Glória filmjének különlegességét az is adja, hogy ezt a közeget három férfi táncos szemszögén keresztül tárja fel. A filmről bővebben tavalyi kritikánkban írtunk. Este még Bacsó Péter filmdrámáját, az 50-es években játszódó Te rongyos élet!-et is érdemes megnézni. A film egy nagyvárosi primadonna (Udvaros Dorottya) vidéki száműzetését meséli el.

Április 22. Hétfő

Kincsem (r.: Herendi Gábor) / COOL TV / 18:30

Pappa Pia (r.: Csupo Gábor) / Mozi+ / 18:45

Falu Fessön (r.: Simó Ibolya) / Duna TV / 22:15

Április 23. Kedd

Éjfélre kiderül (r.: Cserépy László) / Duna World / 02:30

Mese a 12 találatról (r.: Makk Károly) / M3 / 13:20

Április 24. Szerda

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (r.: Guy Ritchie) / Paramount Channel / 02:40

Félvilág (r.: Szász Attila) / Film Cafe / 19:15

Naftalin / M3 / 21:05

Rendszáma ismeretlen / M3 / 22:15

Április 25. Csütörtök

Halj már meg! (r.: Kamondi Zoltán) / Duna TV / 21:50

Édes Anna (r.: Fábri Zoltán) / Duna TV / 23:51

Április 26. Péntek

Megint tanú (r.: Bacsó Péter) / M5 / 21:50

Mázli (r.: Keményffy Tamás) / Duna TV / 22:15

Április 27. Szombat

A láp virága (r.: Hamza D. Ákos) / 11:20 / Duna World

Régi idők focija (r.: Sándor Pál) / Duna TV / 15:30

Nyócker! (r.: Gauder Áron) / RTL+ / 18:45

Kalandorok (r.: Paczolay Béla) / RTL+ / 20:35

Április 28. Vasárnap

Igen vagy nem? (r.: Bánky Viktor) / Duna TV / 15:05

Három tánc (r.: Halász Glória) / M5 / 18:30

Borítókép: Három tánc