A Vaksötétet az a Fede Alvarez rendezte, aki Sam Raimi választottjaként a kultikus Evil Dead-et remake-elte nagyjátékfilmes debütként. A filmet részben Pomázon forgatták, Törőcsik Franciska egy kipeckelt szájú lányt játszik benne, azaz szövege nincs (a színésznő legutóbb egy rövidfilmet forgatott, mi is kérdeztünk tőle). A szinopszis szerint a hősnő, “Rocky jobb életről álmodozik a testvérével, ehhez azonban pénzre van szükségük. A fiatal lány ezért elvállalja, hogy a barátjával, Alex-szel, valamint a harmadik társukkal, Money-val együtt részt vesz egy ház kirablásában. A hírek szerint a ház tulajdonosa, egy magányos, vak férfi milliókat rejteget otthon. A trio úgy gondolja, hogy könnyű dolguk lesz, ám tévednek. Amikor a vak ember álmát megzavarják, rájönnek, hogy a szerencsétlennek és magatehetetlennek hitt férfi nagyon is veszélyes.” (Forrás: HBO)


A Vaksötétet kedden sugározza az HBO, este 10-től, mivel 18-as karikás filmről van szó. Hétfőről keddre virradólag a TV2 adja le a Made in Hungáriát, aminek két írójával, Tasnádi Istvánnak és Köbli Norberttel is interjúztunk legújabb filmjeik kapcsán (itt és itt). A port.hu szerint “a hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tudra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel." (port)


Zenés vígjátékkal jön a Duna is vasárnap, ez a Mágnás Miska 1949-ből, amiben “A Korláthy-birtok melletti vasútépítkezés mérnöke, Baracs Pista beleszeret a vásárban a parasztálruhás grófkisasszonyba, Rollába. A gróf estélyt ad, mert szeretné elérni, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül. Baracs az estélyen ráismer Rollára, és tréfából a távollévő gróf Eleméryként mutatja be inasát, Miskát. Rolla viszonzásul cselédlányát, Marcsát öltözteti be Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke, viselkedése az úri világ karikatúrájává válik. Megérkezik az igazi Eleméry, aki felvilágosult, modern ember, és a mérnök mellé áll a Baracs kontra Korláthy vasútépítési ügyben. Baracs és Rolla végül egymásra talál.”(port)


Vasárnap az RTL Klub adja a Szelíd teremtés – A Frankenstein-tervet Mundruczó Kornéltól, amit érdemes lehet újranézni a Jupiter holdja ismeretében (forgatási riportunk itt). A filmben egy “filmforgatás szereplő-válogatásába szinte véletlenül csöppen bele az anyját kereső kamaszfiú. A tizenhét éves Rudi az intézetből szökött meg. Az egyszerű és naiv fiú láttán a rendező úgy véli megtalálta, akit keresett. Ám a munka során tragédia történik, Rudi miatt meghal egy ember. A rendező megérzi, hogy a fiúban egy nála is hatalmasabb erő lakozik. Rájön, hogy ez a szelíd, ugyanakkor gyalázatos teremtmény valójában nem más, mint az ő fia. Más körülmények között talán lenne esélyük az újrakezdésre. Mary Shelley regényéből.” (port)


Végezetül a TV2 vasárnap 17:10-tól adja le a Pappa Pia werkfilmjét, aminek forgatásáról itt írtunk.

Bakkerman

Film+, 2017.08.07. hétfő, 11:10
Made in Hungária

TV2, 2017.08.08., kedd, 02:35

Vaksötét

HBO, 2017.08.08., kedd 22:00

Sztálin mennyasszonya

Duna, 2017.08.10., csütörtök 22:50

Délibáb minden mennyiségben

Duna, 2017.08.12., szombat 15:05

Mágnás Miska

Duna, 2017.08.13., vasárnap, 15:30

Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv

RTL Klub, 2017.08.13., vasárnap, 00:30

Így készült a Pappa Pia

TV2, 2017.08.13., vasárnap, 17:10