Noha idén egyébként is egy átméretezett fesztivált terveztek, ahol kizárólag kis létszámú csoportok látogathatták volna a vetítéseket, a járvány második hulláma miatt az elhalasztást tartják most az egyetlen felelős döntésnek. 

A fesztivál 8. kiadására rekordszámú, közel 1800 nevezés érkezett, háromszor annyi, mint az előző években, amelyeket a kilenc fős előzsűri több, mint két hónapi munkával dolgozott fel. Az ő válogatásuk eredménye hamarosan közzétett sokszínű, különleges rövidfilmes versenyprogram és a már korábban bejelentett gyermekfilmes válogatás. A további panorámaprogramokba került filmek listáját a következő hetekben hozzák nyilvánosságra a fesztivál szervezői. Rengeteg inspiráló alkotás érkezett fiatal animációs alkotóktól, ezért a Primanima csapata fontosnak tartja, hogy ezekre az értékes filmekre még a jövő tavaszra halasztott fesztivál előtt is figyelmet fordítson. 

A nézők tehát a következő hónapokban sem maradnak animációs tartalmak nélkül, mert a szervezők a Primanima népszerű közösségi oldalain folyamatosan közzétesznek animációs híreket, interjúkat, valamint kisebb volumenű programok (filmklub, online fórumok) megvalósítását is célul tűzték ki, amelyeknek helyszíne a budaörsi BABtér (is) lesz. 

A tavaszi fesztivál pontos időpontját is ezen a platformokon fogják közzétenni.