A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2014 májusában jelenik meg a WOSH legújabb, Cannes-ra fókuszáló száma: a magazin a Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes programjai (versenyprogram, Cinéfondation) mellett elsősorban abban ad tanácsokat a filmkészítőknek, hogy hogyan teremthetik elő a filmjük forgatásához szükséges anyagi forrásokat alternatív módon.

A Daazo újra meghirdette a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelenik nyomtatásban.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a „Mapping Your Mind” rovat sem, amelyben a Cinéfondation (a filmfesztivál hivatalos programjának az a része, amelyben filmes iskolákból érkező alkotásokat mutatnak be) alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Cinéfondation programba beválogatott magyar rendezővel, Kárpáti György Mórral is olvasható interjú a magazinban.

Rajta kívül kívül két másik, Cannes-hoz kötődő rendezőt is bemutat a kiadvány: a cannes-i veteránnak számító Mundruczó Kornélról portét olvashatnak a film iránt érdeklődők, és Chloé Robichaud-dal, az ígéretes kanadai rendezőnővel is készült interjú. A rendezőnő fiatal kora ellenére már négy filmmel járt Cannes-ban. A filmes tanulmányok, tanfolyamok és filmfesztiválok is nagy teret kapnak a magazinban: megismerhetjük az ingyenes filmes képzést kínáló Wajda School programját, és többet megtudhatunk olyan filmfesztiválokról (például a rigai 2Annas, a nijmegeni GoShort vagy a winterthuri Kurzfilmtage) , amelyek - bár nem világhíresek - hatalmas lehetőséget rejtenek a fiatal filmesek számára.

A magazint nyomtatott formában a Cannes-i Filmfesztivál helyszínein és a Cinéfondation vetítésein lehet megtalálni. Ha online akarod olvasgatni, kattints IDE!