Lichter Péter 2016-ban készült alkotását, a Non-Places: Beyond the Infinites című kísérleti filmet beválogatták Közép-Kelet-Európa legrangosabb dokumentumfilm-fesztiváljára, az idén huszadik alkalommal megrendezett jihlavai seregszemlére. Egyetlen magyar versenyfilmként a művet a Fascinations elnevezésű szekcióban vetítik, ami kimondottan az experimentális filmekre fókuszál; ez az első magyar kísérleti film, ami meghívást kapott ebbe a programba.

Non-Places: Beyond the Infinites egy neves francia antropológus, Marc Augé Nem-helyek című esszéjének elméletét ütközteti Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című klasszikusának hangjaival, különböző autópálya pihenőkről készített felvételek felhasználásával. A super 8-as kamerával forgatott filmet Gerencsér Dávid fényképezte egy különleges kameramozgató állvány segítségével. A Non-Places: Beyond the Infinites állami támogatás nélkül készült; nemzetközi bemutatója tavasszal volt San Franciscóban, a neves Crossroads kísérleti filmes fesztiválon – azóta Franciaországban, Peruban, Görögországban és Kanadában vetítették, illetve New York államban, a Kopernik Observatory & Science Center nevű csillagvizsgálóban.

Gerencsér Dávid rövidfilmek és dokumentumfilmek vágójaként, illetve operatőreként dolgozik. 2014-ben végzett a Budapesti Metropolitan egyetemen vágóként, korábban filmtörténetet tanult az ELTE filmtudományi tanszékén. Fontosabb filmjei vágóként és operatőrként: 77 év déja vu (2007); Exeat (2014) Non-Places: Beyond the Infinite (2016); Ha nem segít a Mindenható (2015).

Lichter Péter 2009-ben végzett az ELTE filmtudományi tanszékén, 2010 óta ugyanitt doktori hallgató. Kísérleti filmeket 2002 óta készít, amiket az elmúlt években több mint százhatvan nemzetközi filmfesztiválon és avantgárd filmes rendezvényen vetítettek, például a New York-i Tribeca Filmfesztiválon, a Rotterdami Filmfesztiválon, a wiesbadeni GoEast-en, vagy a szöuli ExiS-en. Lichter 2009 óta a Prizma szerkesztője, filmes tárgyú írásokat a hvg,hu-n és a Filmvilágban is rendszeresen publikál. Fagyott május című első játékfilmjét 2017-ben mutatják be, amiről kérdeztük is a rendezőt.