Az HBO által forgatott dokumentumfilm, a Vakító fények: Főszerepben Carrie Fisher és Debbie Reynolds (Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds) a Star Wars Leia hercegnőjeként ismertté vált Carrie Fisher és az Ének az esőben sztrája, Debbie Reynolds életébe nyújt intim bepillantást. Reynolds még 83 évesen is fellép Las Vegasban, ám ennek egészsége látja kárát. Mindez kihatással van mániás depressziós lánya életére. A film a show-bizniszről és a keserédes családi szeretetről szól. Anya és lánya két nap leforgása alatt halt meg 2016-ban. A Fisher főszereplésével készült 2010-es standup-doksi Vágyivászat (Wishful Drinking) az HBO GO-n ebben a hónapban regisztráció nélkül is megtekinthető.


Eddig két epizód ment le a Tabuból, Tom Hardy sorozatából. Apjával, Chips Hardy-val karöltve, Ridley Scott (Blade Runner 2049, Alien: Covenant) és Steven Knight (Peaky Blinders, Locke, Szövetségesek) produceri felügyelete alatt sorozat formájában valósította meg régóta dédelgetett ötletét. Az 1800-as évek elején játszódó történet James Keziah Delaneyről szól, aki bejárta a világot és utazása örökre megváltoztatta életét. Otthon már halottnak hitték, amikor Afrikából visszatér Londonba, és átveszi apja tönkrement hajózási vállalatát. Szeretné talpra állítani, de hamarosan szembe találja magát a nagyhatalmú Kelet-indiai Társasággal és rövidesen kiderül, hogy családi hagyatékát összeesküvések, árulások, gyilkosságok és sötét családi titkok övezik. A 8 részes minisorozat főbb szerepeiben Tom Hardy mellett olyan nagyszerű színészek tűnnek fel, mint Jonathan Pryce (Trónok harca), Michael Kelly (Kártyavár) vagy Oona Chaplin (Trónok harca).


Az HBO Europe új saját gyártású sorozata, a román Néma völgy az Eyewitness (Szemtanúk – Oyevitne) című norvég krimisorozat adaptációja. A négyrészes thrillerszéria két tizenéves fiú hátborzongató kalandját meséli el. Filip és Horia néhány gyilkosság szemtanúja lett az erdőben. Akarva-akaratlanul belekeverednek a veszedelmes ügybe, miközben annak megoldásán éppen Filip nagynénje, egyben nevelőanyja Elena Zamfir ügyész dolgozik. Az életveszélybe került két fiú kapcsolata próbára tétetik, miközben Elena is kénytelen szembenézni a családját ért kihívásokkal. A sorozat teljes első évada elérhető az HBO GO-n, ahová felkerült a norvég eredeti is, a két változat így tetszés szerint össze is hasonlítható.


Forrás: HBO