Sebastián Lelio alkotása a 2017-es Berlinálén, a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medvével indult útjára, egy évvel Enyedi Ildikó Ezüst Medvéje előtt. A Testről és lélekről és A fantasztikus nő szálai legközelebb egy évvel később, a 90. Oscar-átadón értek össze, ahol a Legjobb külföldi film díját végül a chilei rendező alkotása kapta.

A film meghozta Chilének az első nagyjátékfilmes Oscar-szobrát, de főszereplője, Daniela Vega jelenlétével is történelmet írt: ő az első nyíltan transznemű színész, aki bemutatott egy jelölt filmet az átadó színpadán. 


A történet főhőse Marina (Daniela Vega), pincérnő és tehetséges énekesnő. Szerelme, a nála 20 évvel idősebb Orlando egyik éjszaka hirtelen rosszul lesz és a kórházban életét veszti. Marina Orlando volt felesége és fia kereszttüzébe kerül, transzneműsége a férfi családja szemében aberráció. Ahogy egész eddigi életében, most is fájdalmas harcot kell vívnia, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

Az Egy fantasztikus nő előtt látható lesz Kis Hajni Szép alak című rövidfilmje is, amit 2016-ban diák-Oscarra jelöltek. 5x2 mozijegyet sorsolunk ki azok közt, akik az alábbi kérdésre elküldik a helyes választ a filmhu@forum.film.hu email címre:

Sebastián Lelio A rabbi meg a lánya (Disobedience) című filmjében melyik két színésznő kerül titkos szerelmi viszonyba?


A levél tárgya 'Egy fantasztikus nő játék' legyen, egy olvasótól csak egy választ fogadunk el. A nyerteseket október 23-án, kedd este sorsoljuk ki és értesítjük emailben.