Az ünnepekre készülve ismét nyereményjátékot hirdetünk Antal Nimród nagy sikerű akciófilmje kapcsán, ami már a 200.000-es nézőszámot is túlszárnyalta a mozikban. Ezúttal három exkluzív, A Viszkis című film főszereplőjét ábrázoló, retró-stílusú ólomfigurát, mellé pedig három A Viszkis könyvet sorsolunk ki!

Julian Rubinstein: A Viszkis

Amerika egyik legtöbb díjjal jutalmazott fiatal újságírója, Julian Rubinstein a magyar Viszkis rabló történetét találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bemutassa a kelet-európai országok zűrzavaros átmenetét a kommunizmusból a kapitalizmusba. 

Ambrus Attila Ceauşescu rémuralmának vége felé szökik át Erdélyből Magyarországra, az Ígéret Földjére. De csak értetlenséget, gúnyolódást, kirekesztést talál. Kínkeservesen próbálja megvetni a lábát, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjön: az egyenes út nem vezet sehová. Amikor először téved a törvényen kívülre, rögtön jobbra fordul a sorsa. Egyre merészebb bank- és postarablások, egyre több pénz, egyre több nő, egyre több ital, végül pedig a börtön.

Az olvasó nem egyszerűen egy bűnügyi dokumentumregényt tart a kezében, hanem a 90-es évek Magyarországának korrajzát is - amerikai szemüvegen keresztül. A hároméves oknyomozással készült könyv nemcsak a rablások izgalmas részleteivel ejti majd rabul az olvasókat, de azzal is, ahogy a távolról jött amerikai újságíró bennünket, magyarokat lát.

A könyveket és az ólomfigurákat az alábbi kérdésre helyesen válaszoló olvasóink között sorsoljuk ki:

Ki az a színész, akit idén A Viszkis és a Testről és lélekről című sikerfilmekben is láthattunk?

A választ ,,Viszkis Karácsony" címszó alatt, a filmhu@forum.film.hu email címre várjuk december 18. éjfélig. A helyesen válaszolók között három ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelyben az exkluzív Viszkis ólomfigura és Julian Rubinstein: A Viszkis című, frissen megjelent könyve található meg a Café Film és az Európa Könyvkiadó jóvoltából. A szerencsés nyerteseket emailben értesítjük!

 
Borítókép forrása: InterCom/Szabó Adrienn