A filmeket otthon, biztonságos körülmények között lehet megnézni, a Budapest Film Távmozijában a nézők chatablak segítségével beszélgethetnek egymással a vetítés előtt. Az online mozizás így inspiráló közösségi élménnyé válik. A filmvetítéseket a témához kapcsolódó rövid előadás vezeti be vagy zárja le, egyes előadások esetében a vetítést követően videokonferencián történő beszélgetésre is lehetőség nyílik meghívott vendégek, szakértők részvételével.

A programsorozat első eseményére február 4-én, csütörtökön kerül sor. A cannes-i nagydíjjal kitüntetett, Emberek és istenek című film vetítését Perintfalvi Rita teológus gondolatai vezetik be.

Imelda Staunton és Timothy Spall (Táncterápia)

A filmklub ezután nyolc héten át, egészen április 1-ig minden csütörtökön újabb vetítéssel jelentkezik, a vetítések öt téma köré szerveződnek. A vallás témakör másik filmje az Emberek és istenek mellett a Ferenc pápáról szóló argentin életrajzi film lesz (Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig – március 3.). A zene témájában két magyar karmester és zenekaruk életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők: A Fischer Iván (február 11.) című portréfilm a Budapesti Fesztiválzenekar alapítóját mutatja be, az Élet, öröm, zene (március 18.) pedig Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös munkájába enged betekintést.

A múló idő témájában egy angol és egy francia filmet láthatunk: a Boldog idők (február 18.) a nosztalgia, az örök szerelem és a hűség meséje két csodálatos színész, Daniel Auteuil és Fanny Ardant főszereplésével, az angol sztárok parádés alakításával és rengeteg tánccal teli Táncterápia (március 25.) pedig az újrakezdésről és a boldogság idősebb korban való megtalálásáról szól. A gasztronómia szerelmesei az Asztal két főre (február 25.) és a Cseng mester konyhája (április 1.) segítségével utazhatnak távoli tájakra és merülhetnek el az ínyencségek és a főzés világában, a könyvimádókat pedig a Könyvesbolt a tengerparton című brit film repíti el egy hangulatos kisvárosba, amelynek a legkülönösebb lakóját az angol humor nagymestere, Bill Nighy alakítja. 

Daniel Auteuil és Fanny Ardant (Boldog idők)

A Nézünk, mint a moziban online filmklub vetítései:

  • február 4. Emberek és istenek – vallás
  • február 11. Fischer Iván – zene
  • február 18. Boldog idők – múló idő
  • február 25. Asztal két főre – gasztronómia
  • március 4. Könyvesbolt a tengerparton – könyv
  • március 11. Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig – vallás
  • március 18. Élet, öröm, zene – zene
  • március 25. Táncterápia – múló idő
  • április 1. Cseng mester konyhája – gasztronómia
Forrás: Cirko Film