Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia közös filmterve, A hang (The Voice) néhány hónapon belül a harmadik nemzetközi elismerését kapta tegnap, amikor a Les Arcs European Film Festival koprodukciós fórumán elnyerte az Arte legjobb filmtervnek járó díját. A 6000 euróval járó elismerést Pusztai Ferenc producer személyesen vette át hétfőn este, előtte pedig ő is mutatta be a filmtervet a fórumon. A hang (The Voice) a Pusztai vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül. A Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg, és a produkcióban koprodukciós partnerként részt vesz a francia Sciapode, és a magyar Origo Film Group. Pusztai emellett további koproducerekkel és nemzetközi sales-ekkel is tárgyal. A hang (The Voice) a tervek szerint részben az Egyesült Államokban és angol nyelven forog majd. Pálfi a filmtervet James Marsh Oscar-díjas Ember a magasban című alkotásához hasonlította.

A hang (The Voice) egy harmincas magyar újságíróról szól, aki sosem találkozott a hetvenes években Amerikába disszidált és eltűnt apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban, és ezt a világűr szintjén és személyes szinten is vizsgálja. Egy belső utazás egy külső utazásba csomagolva.

palfi-konyv-ok

A klasszikus Lem-regény, amin a A hang forgatókönyve alapul

A hang (The Voice) című filmtervet néhány hete a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumán díjazták, előtte pedig az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja ítélt 50 ezer eurós támogatást a projektnek. A hang (The Voice) akkor a második legnagyobb támogatási összegben részesült a MEDIA program egyedi projektjei között, és a legnagyobb összeggel támogatták a magyar filmtervek közül, amely újabb elismerése Pálfi alkotói tevékenységének, és a gyártó KMH Filmben folyó szakmai munkának.

A Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült legutóbb Zomborácz Virág Utóélet című filmje is, valamint olyan, nemzetközileg is elismert és díjazott alkotások, mint Kocsis Ágnes Pál Adrienn, Gigor Attila A nyomozó, és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjei, és itt készül Gigor Attila legújabb, A kút című játékfilmterve is.