Az 1945 előtti korszak egyik legendás színésznője, Muráti Lili játssza a hétfőn adásba kerülő Megálmodtalak című vígjáték főszerepét. A szállodai szobalány tanácsára megszámolja a szobája sarkait, hogy beteljesüljön az álma. Másnap viszont nagyon megrémül, mivel szörnyű dolgokkal álmodott az éjszaka. A kedd délelőttöt a Macskafogó második része, a délutánt pedig Nagy Ervin és szélvész gyorsaságú lova, Kincsem segít átvészelni. A Parkoló nagyobb visszhang nélkül került le a mozik műsoráról, több nézőt érdemelt volna. A késői időpont ellenére érdemes fennmaradni Miklauzic Bence két férfit szembeállító drámájáért. Egy parkolóhelyért megy az egyre inkább eldurvuló harc, a két főszereplőt Lengyel Ferenc és Szervét Tibor alakítja.

Egészséges erotika (fotó: Mokép)

A szerdai kínálatból Makk Károly tévéfilmje, a Szerelem a ládában tűnik ki, ez egy felnőtteknek szóló gyermektörténet, amely  a leírás szerint egy bérház udvarán játszódik. Csütörtökön két filmjével is mosolyt csalhat az arcunkra Koltai Róbert. A Montecarlo!-ban Mucsi Zoltán és Pikali Gerda társaságában kaszinózni megy a francia Riviérára, hogy megmentsék a középiskolájukat, illetve Tímár Péter klasszikus vígjátékát, az Egészséges erotiká-t is vetíti a tévé. Pénteken Bán Frigyes 1957-es drámája, a Csigalépcső miatt lesz érdemes éjszakázni. Egy vidéki könyvtárosról szól, akit a fővárosba helyeznek, hátrahagyja a családját, majd az új munkahelyén beleszeret a kolléganőjébe.

Szokás szerint a hétvégére időzítik a legtöbb magyar filmet a csatornák. Szombaton megnézhetjük Tímár Péter kevésbé sikerült vígjátékát, a Zimmer Feri 2-t, harcolhatunk a grundért, ha leülünk Fábri Zoltán Oscarra jelölt Molnár Ferenc-adaptációja, A Pál utcai fiúk elé, illetve Mészáros Márta legutóbbi filmjét, az Aurora Borealis-t is választhatjuk esti programnak.

Csontváry (fotó: Mokép)

Vasárnap délelőtt műsorra tűzi a tévé a tragikusan korán meghalt Huszárik Zoltán utolsó nagyjátékfilmjét, a Csontváry-t, amely egyrészt a címbéli festő portréja mellett egy kortárs, kétségek között vergődő színész életébe betekintést enged. A Pillanatnyi pénzzavar-t csavaros története és a benne szereplő híres színészek (Básti Lajos, Kabos Gyula, Szeleczky Zita) miatt, a Szabadság – Különjárat-ot pedig az izgalmasan bemutatott repülőgép-eltérítés miatt ajánljuk. Az utóbbi film Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, a főszerepekben Lengyel Tamást, Tenki Rékát és Varju Kálmánt láthatjuk.


Július 8., hétfő

Megálmodtalak (r.: Vaszary János) / Duna World / 11:30

Július 9., kedd

Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / Film+ / 09:50
Kincsem (r.: Herendi Gábor) / Film+ / 16:10
Parkoló (r.: Miklauzic Bence) / Film+ / 01:25

Július 10., szerda

Good Morning (r.: Miklauzic Bence) / Mozi+ / 07:20
Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / Film+ / 07:40
Szerelem a ládában (r.: Makk Károly) / Duna World / 11:45, 02:25
Parkoló (r.: Miklauzic Bence) / Film+ / 03:40

Július 11., csütörtök

Susotázs (r.: Tóth Barnabás) / CineMax / 05:35
Montecarlo! (r.: Fischer Gábor ) / FilmCafe / 08:00
Egészséges erotika (r.: Tímár Péter) / Duna Tv / 22:35

Júlus 12. péntek

Csigalépcső (r.: Bán Frigyes) / M5 / 21:35, 02:15

Július 13., szombat

Zimmer Feri 2 (r.: Tímár Péter) / Film+ / 08:10
Sarajevo (r.: Ráthonyi Ákos) / Duna World / 11:20
A Pál utcai fiúk (r.: Fábri Zoltán) / Mozi+ / 11:55
Legenda a nyúlpaprikásról (r.: Kabay Barna) / Duna Tv / 14:35, 02:25
Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / CineMax / 22:00

Július 14., vasárnap

Előre (r.: Erdélyi Dániel) / FilmCafe / 06:00
Csontváry (r.: Huszárik Zoltán) / Duna World / 11:00
Vuk (r.: Dargay Attila) / Mozi+ / 14:15
Pillanatnyi pénzzavar (r.: Martonffy Emil) / Duna Tv / 15:40, 02:25
Szabadság - Különjárat (r.: Fazakas Péter) / M5 / 21:30, 01:30

borítófotó: Lengyel Ferenc a Parkolóban