Hétfőn Bacsó Péter A tanújával, magyar naranccsal és Pelikán elvtárssal indul a délután. Őt a gyönyörű és titokzatos magyar vadnyugat élővilága követi Mosonyi Szabolcs a Vad Kunság - A Puszta rejtett életében című ismeretterjesztő filmjében. Az éjszakát Pejó Róbert Látogatása, a magyar-osztrák-svájci koprodukcióban thrillere zárja, amelyben Gryllus Dorka és Merab Ninidze idilli, barátokkal töltött hétvégéje fordul át egy feszültséggel teli kamaradarabbá, ahol idővel mindenki leveti magáról a kedvesség álcáját.

Vranik Roland: Az állampolgár

Kedden Török Ferenc fekete-fehér, poszt-holokauszt drámája, a valós időben lejátszódó 1945-je lesz műsoron, főszerepben a pocakos Rudolf Péterrel, akinek már régóta kijárt egy ilyen hálás, gonosz szerep. A nemzetközileg is óriási sikereket arató filmet másnap hasonlóan díjesőben fürdő alkotások követik: este Az állampolgár Vranik Roland rendezésében, éjfél előtt pedig Enyedi Ildikó szerelmes szarvasai is tűnnek fel, az Oscar-jelölt Testről és lélekrőlben. Csütörtökön újra látható a Vademberek, Szurdi Miklós filmje három gyerekkori barátról, akik egy vízparti nyaraláson összetűzésbe kerülnek egy szerb matrózzal és ez az élmény régi sérelmeket hoz elő belőlük. Az éjszakát Slemmer Ádám független sci-fije, a Vakfolt zárja, egy szembe ültethető, titokzatos chipről és a fiúról, aki nagy bajba keveredik miatta.

Gertler Viktor: Állami áruház

A hétvégi lehűlést Gárdos Péter Uramistene hozza el, Eperjes Károly cirkuszi artistájával a főszerepben, aki egy baleset után új műsorszámra készül, de a szám ötletgazdája, Feleki Kamill szerepében nem akarja megosztani vele. Szombaton Sopsits Árpád kegyetlen sorozatgyilkosa, A martfűi rém is újra lecsap, A szélhámosnőben a fiatal és szép Éva (Szilvássy Annamária) csavarja el a férfiak, köztük a tanácselnök fejét is, Latabár Kálmán, Feleki Kamill és Turay Ida pedig az Állami áruházban keltik életre a kereskedelmi zenés vígjáték műfaját. Az estét Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása, a megrázó erejű Saul fia zárja. A rendező egy hónap múlva mutatja be Napszállta című filmjét, ami a századeleji Budapestet mutatja be, egy fiatal lány szemszögén keresztül.

A vasárnapot Fazekas Lajos krimije, a Defekt indítja el, a főszerepben Kern Andrással, aki vezetés közben eltűnt nők után nyomoz, a hétvégét pedig stílusosan Mátyássy Áron Víkend című thrillerje zárja, ami egy erdélyi vadásztúrának induló kikapcsolódásból fordul át, egy keserűséggel és fordulatokkal teli hajszává, élet és halál között.

Mátyássy Áron: Víkend

július 6., hétfő

A Richter skála szerint 6,9-es (r.: Nae Caranfil) / HBO3, 12:50
A tanú (r.: Bacsó Péter) / M3, 13:20
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete (r.: Mosonyi Szabolcs) / Duna TV, 14:10
Látogatás (r.: Pejó Róbert) / TV2, 02:15

július 7., kedd

1945 (r.: Török Ferenc) / Cinemax2, 00:30

július 8., szerda

Az állampolgár (r.: Vranik Roland) / Cinemax2, 18:40
Testről és lélekről (r.: Enyedi Ildikó) / HBO, 23:45
Macskafogó 2. - A Sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / RTL Gold, 02:35

július 9., csütörtök

Vademberek (r.: Szurdi Miklós) / Film Mania, 17:00
Utazás apánkkal (r.: Anca Miruna Lazarescu) / Cinemax2, 18:40
Vakfolt (r.: Slemmer Ádám) / Cinemax2, 01:10

július 10., péntek

Valami Amerika (r.: Herendi Gábor) / AMC, 19:50
A Zebegényiek (r.: Zsurzs Éva) / M3, 21:10
Uramisten (r.: Gárdos Péter) / M5, 21:15

július 11., szombat

A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) / HBO3, 04:00
Közel a szerelemhez (r.: Salamon András) / RTL Klub 04:05
Csak egy telefon (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna World, 11:30
Állami áruház (r.: Gertler Viktor) / Duna TV, 15:15
Hippolyt (r.: Kabay Barna) / RTL+, 19:00
A szélhámosnő (r.: Kalmár László) / Duna World, 21:35
Saul fia (r.: Nemes Jeles László) / RTLII, 23:20
Zuhanórepülés (r.: Novák Erik) / RTL Gold, 02:20

július 12., vasárnap

Tavaszi szonáta (r.: Hegedűs Tibor) / Duna TV, 15:40
Defekt (r.: Fazekas Lajos) / M3, 22:40
Intim fejlövés (r.: Szajki Péter) / Filmcafe, 23:05
Víkend (r.: Mátyássy Áron) / TV2, 23:25