Hétfőn egy kis augusztusi napsütést varázsol a télbe az Egy nyár Magyarországon című romantikus vígjáték, amelyben egy német fodrásznő próbál szerencsét az Alföldön. A német produkcióban Marozsán Erikát is láthatjuk. Este Két pisztolylövés dördül, amit kedd és szerda este is folytatás követ – a háromrészes krimiben Garas Dezső Magos őrnagy szerepében göngyölít fel egy gyilkossági ügyet. Kedden Antal Nimród pörgős bűnügyi filmjéből ismerhetjük meg A Viszkis, azaz Ambrus Attila (Szalay Bence) mozgalmas karrierjét. Szerdán Ötvös Csöpi (Bujtor István) és Kardos doktor (Kern András) egy drogcsempész banda nyomába erednek a negyedik, Hamis a baba című kalandjukban. Csütörtök délelőtt Guinness-rekord kísérletnek lehetünk tanúi Szőke András jóvoltából, ugyanis a Bakkermann főszereplője egy pék (Zelei Gábor), aki három cimborájával (Gáspár Sándor, Szőke András, Badár Sándor) közösen eldönti, hogy megsüti a világ legnagyobb kenyerét.

 

Antal Nimród: A Viszkis

Este jó időzítéssel érkezik a Régi idők focija - Sándor Pál örökzöld komédiájának negyvenötödik évfordulóját épp az elmúlt hetekben ünnepeltük, itt is van az ideje, hogy ismét végig nevessük, ahogy a csetlő-botló Minarik Ede (Garas Dezső) megpróbálja felvirágoztatni kedvenc focicsapatát. A nosztalgia hullám később sem csitul, a Táncdalfesztivál aranykorába röpít vissza minket Tímár Péter Csinibaba című filmje. Péntekre Gárdos Péter 1956-os történetét, a Szamárköhögés-t ajánljuk, ami egy család szemszögéből mutatja be az októberi történéseket – az apuka (Garas Dezső felpofozza a főnökét és levelet ír a két nagyhatalom vezetőinek, az anyuka (Hernádi Judit) emigrálni készül, a nagymama (Törőcsik Mari) a golyókat kerülgeti az utcán, a gyerekek meg a tanítási szünetnek örvendeznek.

Gárdos Péter: Szamárköhögés

Szombat hajnalban Hajdu Szabolcs mágikus-realista filmdrámája, a Bibliothéque Pascal nyitja meg a gyönyörök könyvtárát. Egy furcsa, irodalmi tematikájú bordélyban raboskodik Mona (Török-Illyés Orsolya), akinek haza kéne jutnia kislányához. Délelőtt Gazdag Gyula filmszatírája, a sokáig be sem mutatott Bástyasétány '74 szerez kellemes perceket. Délután az első magyar opera-énekesnő, Déryné Széppataky Róza (Tolnay Klári) pályáját ismerhetjük meg az 50-es években készült játékfilmből. Este a Víkend című thrillerben három turista (Gryllus Dokra, Simon Kornél, Lengyel Tamás) nehéz helyzetbe jut, amikor az erdélyi vadászhétvégén egy holttest is előkerül. Vasárnap előbb egy izgalmas focimeccsre invitálnak a Brazilok, aztán metrózhatunk egyet a Kontroll különc jegyellenőreivel. Este Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas alkotása, a Testről és lélekről búcsúztatja a hetet.

December 17. hétfő

Egy nyár Magyarországon (r.: Sophie Allet-Coche) / Film4 / 18:10

Két pisztolylövés I/III. (r.: Rényi Tamás) M3 / 21:20

December 18. kedd

A Viszkis (r.: Antal Nimród) / Mozi+ / 21:00

Két pisztolylövés II/III. (r.: Rényi Tamás) M3 / 21:15

December 19. szerda

Hamis a baba (r.: Bujtor István) / SuperTV2 / 21:00

Két pisztolylövés III/III. (r.: Rényi Tamás) M3 / 21:30

December 20. csütörtök

Bakkermann (r.: Szőke András) / Film+ / 10:50

Régi idők focija (r.: Sándor Pál) / M5 / 21:55

Csinibaba (r.: Tímár Péter) / Duna TV / 22:20

December 21. péntek

Szamárköhögés / (Gárdos Péter) / M5 / 21:55

December 22. szombat

Bibliothéque Pascal - Gyöngéd kezelés (r.: Hajdu Szabolcs) / TV2 / 01:55

Bástyasétány '74 (r.: Gazdag Gyula) Duna World / 11:30

Déryné (r.: Kalmár László) / Duna TV / 15:10

Víkend (r.: Mátyássy Áron) / Prime / 21:00

December 23. vasárnap

Brazilok (r.: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba) / Cinemax 2 / 15:15

Kontroll (r.: Antal Nimród) / Film Cafe / 21:00

Testről és lélekről (r.: Enyedi Ildikó) / HBO / 22:30

Borítókép: Régi idők focija