Hétfőn a grundért viaskodó srácokkal indíthatjuk a napot Fábri Zoltán 1969-es A Pál utcai fiúk feldolgozásában. Délután szintén egy nosztalgikus ifjúsági film, a Vili, a veréb című animáció következik, amelyben egy rosszcsont srác kap leckét egy tündértől, aki madárrá változtatja. Kedden délben Herendi Gábor nagyszabású történelmi kalandfilmje, a Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével készült Kincsem nyújt kikapcsolódást.

Délután egy klasszikus történelmi kalandfilmet, az 1953-as Rákóczi hadnagyát is választhatjuk, amelyben Bitskey Tibor vezeti a hadba kurucokat a labancok ellen. Éjszaka Reisz Gábor szórakoztató és stílusos módon mutatja be Magyarország közelmúltját és jelenét egy szerelmi bánatos reklámszakember visszaemlékezéseivel Rossz versek című filmjében.

Szabó István: Szerelmesfilm

Szerdán reggel Koltai Róbert csetlik-botlik Ámbár tanár úr szerepében, aki belehabarodik az osztály legmenőbb csajába, Dobó Katába. Délután Palásthy György 1971-es mesefilmje, a Hahó, Öcsi! ifjú főhőse próbál időt szerezni, hogy a szülei többet foglalkozhassanak vele. Ezzel párhuzamosan Simonyi Balázs 2017-es dokumentumfilmje, az ULTRA mutatja be öt távfutó küzdelmét a 246 km hosszúságú Sparthatlon versenyen. Csütörtökön Bálint András és Halász Judit próbálnak egymásra találni Szabó István 1970-es Szerelmesfilmjében.

Éjszaka Mészáros Márta Napló-trilógiájának befejező része, az 1956-ban játszódó Napló apámnak, anyámnak kerül adásba. Pénteken Nyilas Misi viseli hősiesen az őt érő igazságtalanságok sorát az 1960-as Légy jó mindhaláligban. Esti ajánlatunk az 1958-as Mikszáth-adaptáció, a Szent Péter esernyője Törőcsik Marival a főszerepben, aki egy kincset érő esernyőt örököl.

Szombat délelőtt Latabár Kálmán cirkuszi bohócként igyekszik túlélni a II. világháború végnapjait Keleti Márton Fel a fejjel című vígjátékában. Ugyanebben az időszakban játszódik Keleti Márton egy jóval ismertebb alkotása is, az 1965-ben bemutatott A tizedes meg a többiek, amit délután nézhetünk meg. A rendkívüli szereplőgárdát (Sinkovits Imre, Darvas Iván, Major Tamás, Szabó Gyula, Márkus László, Gobi Hilda) felvonultató filmben egy csapatnyi magyar katona egy vidéki kastélyban húzza meg magát, amíg az oroszok beérnek az országba.

Bán Frigyes, Vladislav Pavlovic: Szent Péter esernyője

Délután a Brazilok szedett-vedett focicsapata mérkőzik meg a falusi válogatottal a 2017-es vígjátékban. Főműsoridőben Antal Nimród akció dús életrajzi filmben énekli meg A Viszkis balladáját. Vasárnap délben Jankovics Marcell mesefilmje, a János vitéz kápráztató animációval kelti életre Petőfi Sándor hősét. Délután egy társasház lakóinak (többek között Garas Dezső, Szabó Gyula, Törőcsik Mari, Alfonzó, Őze Lajos, Csűrös Karola) életébe pillanthatunk be a Két emelet boldogság című 1960-as vígjátékban. Éjszaka két régi osztálytárs (Simon Kornél és Osvárt Andrea) keveredik bajba, amikor afférjukat titokban videóra veszi egy tapló pornóproducer (Szabó Simon) a Megdönteni Hajnal Tímeát című komédiában.

Július 13. hétfő

A Pál utcai fiúk (r.: Fábri Zoltán) / Duna World / 11:00

Vili, a veréb (r.: Gémes József) / M5 / 13:55

Július 14. kedd

Kincsem (r.: Herendi Gábor) / Film+ / 12:40

Rákóczi hadnagya (r.: Bán Frigyes) / M5 / 13:35

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO 3 / 23:30

Július 15. szerda

Ámbár tanár úr (r.: Koltai Róbert) / Film Cafe / 08:15

Hahó, Öcsi! (r.: Palásthy György) / M5 / 14:00

ULTRA (r.: Simonyi Balázs) / HBO 3 / 14:15

Július 16. csütörtök

Szerelmesfilm (r.: Szabó István) / M5 / 13:30

Napló apámnak, anyámnak (r.: Mészáros Márta) / Duna TV / 23:45

Július 17. péntek

Légy jó mindhalálig (r.: Ranódy László) / M5 / 13:50

Szent Péter esernyője (r.: Vladislav Pavlovic, Bán Frigyes) / M5 / 20:50

Július 18. szombat

Fel a fejjel (r.: Keleti Márton) / Duna World / 11:10

Vihar a Sycamore utcában (r.: Mihályfi Imre) / M5 / 14:10

A tizedes meg a többiek (r.: Keleti Márton) / Duna TV / 15:10

Brazilok (r.: M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor) / Film+ / 15:15

A Viszkis (r.: Antal Nimród) / Prime / 21:00

Július 19. vasárnap

János vitéz (r.: Jankovics Marcell) / Duna World /11:30

Két emelet boldogság (r.: Herskó János) / Duna TV / 14:15

Megdönteni Hajnal Tímeát (r.: Orosz Dénes) / RTL II / 23:00

Borító: A tizedes meg a többiek