Szabó Győző és Michelle Wild is látható lesz egy-egy epizódszerepben

A 30-percesre tervezett alkotás forgatókönyvét Géczy Dávid írta, de sokan részt vettek a fejlesztésben - Szajki Péter (Intim fejlövés) társforgatókönyvíróként, Teszler Tamás társforgatókönyvíróként és dramaturgként, Orosz Dénes pedig tanácsadóként jegyzi a filmet. A rendező elmondása szerint nem volt casting, hiszen olyan szerencsés csillagzat alatt született a produkció, hogy szinte minden karaktert a forgatókönyvíráskor elképzelt színész testesített meg. A főszereplő Végh Péter, aki a rendező szavaival élve "a magyar Robert de Niro". (Őt a legtöbben valószínűleg Cliff Barnes magyar hangjaként ismerik a Dallas-ból.) A Madame-ot Holler Márta alakítja, aki Németországban csinált karriert, de a Stricik-ben felvonul a Hangár teljes szereplőgárdája, azaz Szabó Simon, Fogarasi Gergely, Kelemen Kata és Hernádi Olivér, valamint Szabó Győző és Michelle Wild is látható lesz egy-egy epizódszerepben.

 
A korrupt zsaru és a magyar Robert de Niro

A Stricik producere Deák Péter és Bagossy Csaba, gyártócége a Sysplex Media Kft., társproducerként vesz rész a produkcióban Angelusz Iván, a Katapult Film képviseletében, valamint a ReVISION Gerilla Marketing. A filmet Farkas Dániel fényképezte, B-operatőrként pedig Dobóczi Balázs dolgozott a Sysplex Red kameráival, a film utómunkálatai is a cég utómunka stúdiójában készülnek majd. (Itt zajlottak többek közt az Álom.net utómunkálatai is.) A producer a film költségvetéséről nem kívánt nyilatkozni, ahogyan arról sem, hogyan lehet bekerülni a Korda Filmstúdió díszletei közé egy kisjátékfilmmel. A Hellboy II. díszletei közt felvett jelenetek eredetileg az ELTE épületében forogtak volna, ám az egyetem vezetősége az utolsó pillanatban megvétózta a dolgot. "A filmstúdió vezetőinek sokat köszönhetünk, hiszen nagyon rugalmasak voltak, a forgatás előtt néhány nappal kerestük meg őket" - mondta a Deák Péter. A háromnapos forgatás jelentős része a stúdió díszletei közt zajlott, de egy lakásbelsőben is felvettek néhány jelenetet, a VIII. kerületben pedig vágóképeket készítettek a filmhez.


Pengeélen táncol a groteszk és a kőkemény dráma között

"Továbbra is egy olyan műfajjal kísérletezünk, amely pengeélen táncol a groteszk és a kőkemény dráma között" - válaszolta meg Géczy Dávid azt a kérdést, hogy a Hangár-hoz hasonló éjfekete tragikomédiára kell-e számítanunk a Stricik esetében. És, hogy hova készült a film? "A világ összes fesztiváljára" - mondta a rendező, aki az erős képi világgal és a színészek kvalitásával indokolta nagy önbizalomról tanúskodó válaszát. A Stricik egyébként Dávid régóta tervezett nagyjátékfilmjének (Merülés az éjszakába) előfutára, amelyben a tervek szerint a jólbevált Red kamera, a stábtagok és a színészek is visszaköszönnek majd.