Reisz Gábor második nagyjátékfilmje, a Rossz versek indítja a hetet. A szakításon túlesett Mertner Tamás eddigi életét keresztül-kasul átszövő film könnyedén zsonglőrködik az eltérő idősíkokkal, a főszereplő különböző énjeivel, a generációs szorongásokkal és ismerős helyzetekkel. Kedd hajnalban Szabó István 1966-os filmdrámája, az Apa – Egy hit naplója miatt érdemes ébren maradni. A korszak legfontosabb magyar filmjei közé tartozó, önéletrajzi ihletésű alkotás főszereplője egy fiatal férfi (Bálint András), aki gyermekkori élményeit és főképp 1945-ben elhunyt édesapjáról szóló emlékeit idézi fel. Az apa-fiú kapcsolatra épülő filmdrámát reggel egy anya-lánya (Törőcsik Mari és Tóth Ildikó) történet követi Mészáros Mártától az Aurora Borealis: Északi fény formájában.

Kovács András: Falak

Szerdán két könnyed alkotásra számíthatunk. Délben Bujtor István és Kern András Az elvarázsolt dollár című krimi-vígjátékban ered egy pénzhamísító banda nyomába. Éjszaka Vékes Csaba vígjátéka, a Hetedik alabárdos vezet be egy vidéki színház kulisszái mögé, ahol egy segédszínészen múlik az egész társulat fennmaradása. Csütörtökön délelőtt az 1995-ös Csaó, bambinó! eleveníti fel a 60-as éveket, a főszerepekben Rudolf Péterrel, Udvaros Dorottyával és Jordán Tamással. Esti ajánlatunk Kovács András 1968-as filmdrámája, a Falak. A gazdasági reformra reagáló alkotásban egy főmérnököt (Latinovits Zoltán) felfüggesztenek állásából, mert felhívta a vásárló fél figyelmét egy exportcikk hibáira. A párizsi kiküldetésből hazatérő főnőke (Gábor Miklós) viszont kiáll érte a főigazgatóval szemben.

Pénteken egy igazi filmritkaság, Kertész Mihály, azaz Michael Curtis 1915-ös némafilmje kerül adásba. A sokáig elveszettnek vélt A tolonc New York-ban bukkant fel 2008-ban, ezt követően 2014-ben, felújított változatban mutatkozhatott be a vásznon a Filmlabor és a Filmarchívum munkájának köszönhetően. A film különleges helyet foglal el a hazai filmtörténetben: az egyetlen olyan fennmaradt mozgókép, ami megörökítette Jászai Marit, és szintén az egyetlen megmaradt magyar film, amelyben Várkonyi Mihály szerepel. Központjában a Kontra család konfliktusokkal, szerelmi háromszögekkel és gyilkosságokkal teli kálváriája áll.

Kertész Mihály: A tolonc

Szombat délelőtt a farsangi időszakhoz illő klasszikussal lepnek meg minket. Az 1942-es Jelmezbál-ban egy rámenős festőművész (Greguss Zoltán) ostromolja szerelmével egy orvos feleségét (Szörényi Éva). A férj (Ajtay Andor) eltervezi, hogy egy jelmezbálon fogja leleplezni a saját menyasszonyával (Turay Ida) szemben hűtlenkedő művészt. Délután Makk Károly 1960-as vígjátékában, a Fűre lépni szabad-ban is egy tiltott románcról van szó: a két egy fedél alatt élő család, Kárászék (Makláry Zoltán, Keresztessy Mária, Tordy Géza) és Kériék (Páger Antal, Tolnay Klári, Polónyi Gyöngyi) marják egymást, miközben a fiatalok egymásba szeretnek.

Éjfél után a sikeres krimi-regény alapján készült Budapest Noir látható, amelyben Gordon Zsigmond (Gordon Zsigmond) újságíró nyomoz egy meggyilkolt lány ügyében a 30-as évek Budapestjén. Vasárnap délutánra Gertler Viktor 1956-ban bemutatott vígjátéka jut. A Dollárpapa egy eladósodott tanárról (Darvas Iván) szól, akihez betoppan a milliomos hírében álló nagybácsija Amerikából - őt pedig hitelezők és szerencselovagok követik, akik nem tudnak róla, hogy a rokonnak valójában egy árva centje sincs.

Február 17. hétfő

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO / 16:00

Február 18. kedd

Apa - Egy hit naplója (r.: Szabó István) / Duna World / 02:30

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax / 07:30

A harmadik testőr (r.: Mihályfi Imre) / Duna World / 11:35

Február 19. szerda

Az elvarázsolt dollár (r.: Bujtor István) / Mozi+ / 12:45

Hetedik alabárdos (r.: Vékes Csaba) / Paramount Channel / 23:20

Február 20. csütörtök

Csaó, Bambínó! (r.: Soós Péter) / Duna World / 11:25

Falak (r.: Kovács András) / Duna TV / 23:30

Február 21. péntek

Kojot (r.: Kostály Márk) / HBO 3 / 00:40

Oszlopos Simeon (r.: Esztergályos Károly) Duna World / 11:35

A tolonc (r.: Kertész Mihály) / M5 / 21:50

Február 22. szombat

Jelmezbál (r.: Rodriguez Endre) / Duna World / 11:20

A nagyenyedi két fűzfa (r.: Bán Róbert) / M5 / 13:45

Fűre lépni szabad (r.: Makk Károly) / Duna TV / 15:10

Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Film Cafe / 17:15

Genezis (r.: Bogdán Árpád) / Cinemax / 22:55

Február 23. vasárnap

Budapest Noir (r.: Gárdos Éva) / RTL II / 00:50

Dollárpapa (r.: Gertler Viktor) / Duna TV / 14:20