Gergő (Mészáros Béla), a filmkritikusok Casanovája be akarja aranyozni szívbeteg édesanyjának utolsó napjait, a cél érdekében pedig nagyot füllent. Beviszi magával a korházba szomszédját, a nagydumás ex-sztriptíztáncosnőt (Tenki Réka), aki öt hónapos terhes. Ezzel nagy örömet szereznek az idős hölgynek (Básti Juli), mert régóta unokáról álmodozik és így abban a tudatban hagyhatja maga mögött a földi létet, hogy fia élete végre révbe ért.

Csakhogy váratlan komplikáció lép fel: a „nagyi” mégis felgyógyul, a szíve miatt viszont kerülnie kell a megrázkódtatásokat. Gergőnek és Sacinak nem marad más választása, mint hogy a mami kedvéért folytassák a színjátékot, annak ellenére, hogy alig bírják egymást elviselni – de idővel talán ez is megváltozik.

A Poligamy és a Coming out rendezője, Orosz Dénes 2019-ben jelentkezett harmadik nagyjátékfilmjével, a Seveled című romantikus komédiával. “Az előző két filmben is volt már egy nagyon szokatlan alapötlet, ez most egy klasszikusabb vígjátéki alaphelyzeten nyugszik. Most kevésbé tudom előre, hogy mi fog történni, többet merítek a színészekből. A hangsúly a karaktereken és a viszonyokon van - az emberi kapcsolatok és az érzelmek irányítják a sztorit. Ez lesz az eddigi legérzelmesebb filmem” – mesélte a rendező, amikor kilátogattunk az akkor még Mimi munkacímmel készülő film forgatásra.

Interjúnkban a Várady Zsuzsival közösen írt forgatókönyvről elmondta: “Zsuzsival úgy álltunk a romkom szabályaihoz, hogy néha követtük, néha viszont figyelmen kívül hagytuk őket. Fontosabb volt, hogy megtaláljuk két ember kémiáját, mint hogy megfeleljünk a szabályoknak.”

A rendezőtől megtudtuk azt is, hogy a női főszereplő kiválasztásánál sokat keresgéltek: “Volt egy vágyam, hogy egy ismeretlen színésznőt találjunk Saci szerepére. Réka csodálatos volt ugyan a castingon, de engem az hajtott, hogy keressünk egy új arcot. Később jöttem rá, hogy ez az egyszerre humoros és érzelmes szerep sok mindent kíván, lelki érettséget, színészi mélységet és technikai tudást egyaránt. Egy hónappal a forgatás előtt pánikolva riadtam fel az álmomból, és azt mondtam a feleségemnek, hogy a Rékát akarom. Ő ezt szerencsére nem értette félre.”

Orosz Dénes, Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli (fotó: Intercom)

Egy nagy gyerek” – foglalta össze Gergőt Mészáros Béla a forgatáson. “Anyakomplexusos, a nőkkel való kapcsolata szinte kész téboly, nem igazán tud elköteleződni. Az én korosztályomat, a 30-as éveikben járó férfiakat nagyon is jellemzi, hogy nehezen tudnak lehorgonyozni, felelősséget vállalni” - a filmet éppen ezért szívesen ajánlotta a férfi nézőknek is.

Az anyukát játszó Básti Juliról a rendező elmondta: “Nagyon tetszett, hogy őszintén lehetett vele beszélni érzékeny témákról. Például a viszonyáról az édesapjával. Hozzám hasonlóan ő is önmarcangoló típus, erről remekül el tudtunk beszélgetni, és egymásra hangolódtunk. Elképesztő volt számomra, hogy mennyire mai a jelenléte, mindent ért az aktuális jelenségekből. Nagyon örülök, hogy megismerhettem, és hogy ennyire nyitott volt."

A komoly kapcsolatoktól irtózó kritikus és az állapotos táncosnő sztorija már a bemutató hétvégéjén átlépte a 20.000 eladott jegyet, összesen pedig több mint 110.000 néző volt rá kíváncsi a mozikban. A 2020-as Mozgókép Szemlén három Magyar Filmdíj-jelölést kapott. Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli mellett Mészáros Mátét, Rezes Juditot, Pogány Juditot, Bodrogi Gyulát, Cserhalmi Györgyöt, Ónodi Esztert és Molnár Áront láthatjuk a filmben.  

Időpont: július 29, szerda
Kapunyitás: 19:00
A vetítés kezdete: 21:00
Nyelv: magyarul, angol felirattal
Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Jegyeket itt lehet vásárolni.

Az előadáshoz kapcsolódó online beszélgetés a Várkert Facebook-oldalán látható a filmvetítés napján 21:00 órától.