Az érzékek dícsérete / Szerző: Zalán Márk

„Enyedi csendes, visszafogott, a feszült jeleneteket finom humorral oldó, meditatív hangulatú műve azonban nemcsak szimbolikája, hanem a részletek kihangsúlyozása miatt is említésre méltó mű. Felhívja a figyelmet arra, hogy a modern ember mennyire elfeledkezett az érzékeivel könnyen befogadható környezet szépségeiről, az apró, mégis sokatmondó, lélekmelengető részletekről."


Természettől fogva és szabadulva
/ Szerző: Faludi Viktória

„Marhák a testükbe vannak zárva, nem lévén képesek arra, hogy érzelmeiket kifejezzék – és csupán mint testek vannak kezelve - egy vágóhídon nem is lehetne ez másként. Viszont ahogy a kamera időnként a tekintetükre fókuszált, nem volt már többé kétségem afelől, hogy nekik is van lelkük."


Vice versa
/ Szerző: Fülöp Anett

„Mindenki életében van sorsfordító pont, nála ez az a pillanat, amikor kiderül, hogy van valaki, akivel közösek az álmai, onnantól kezdve szeretne érezni, és próbálja feszegetni a határait, befogadni az érintések által kapott ingereket, vagy megélni egy pillanatot, legyen az akár egy momentum, mikor egy fűszál surlódik a bőrével, vagy hirtelen belemarkol egy tál krumplipürébe."


Az álmok szerelmesei
 
/ Szerző: Jeges-Varga Ferenc

„Enyedi melankolikus hangvételű mozija ritka kincs, mert örökérvényű, mindenütt, mindenkit érintő témát feszeget – rendkívüli bátorsággal és különleges érzékenységgel. De azért is, mert a téma komolyságába helyenként fanyar humort, iróniát is mer beleszőni, ami által még közelebb kerül az emberhez. A befejezés pedig oly visszafogottan katartikus, szívet melengető hepiend, hogy valóban bearanyozza a napunkat."